Джоу Цъ-ганг позира със снимката на майка си на 3952 метра надморска височина

„Мамо, идвам. Вече съм по-близо до теб в рая. Как си?“, каза осемгодишно момче след като изкачи най-високия връх в Тайван

Осемгодишно момче от област Илан изкачи на-високия връх в Тайван на 19 август. Направи това, за да изпълни обещанието, което й даде, преди тя да почине миналата година, съобщи вчера Централната новинарска агенция на Тайван (ЦНА).

Момчето, Джоу Цъ-ганг, е слушало много истории за катерене по планините от баща си, Джоу Пин-уей, който е любител на алпинизма. Преди четири години, Джан Лан-чи, майката на осемгодишното момче, му разказа за Нефритената планината (Юшан), най-високата планина в Тайван. Момчето разказа, че се надяваше, че майка му един ден ще го заведе на този връх.

Майката на момчето обаче му казала: „Направих си операция на крака и няма да мога да се катеря повече. След като пораснеш и имаш възможност да изкачиш Юшан, вземи моя снимка с теб на върха”. Момчето кимнало в знак на съгласие, според съобщението от ЦНА.

Осемгодишно момче изкачи връх, за да спази обещание към починалата си майка
Осемгодишното момче по време на изкачването на Нефринетата планина

За съжаление майката на момчето почина миналата година, но момчето винаги си спомняше обещанието, което е дало на майка си. От време на време питаше баща си: „Мама е в рая. Юшан е толкова висок и ако стигна върха, може би ще бъда по-близо до мама“.

Нови антиракови лекарства осигуряват на китайци нова надеждаШест нови антиракови лекарства са одобрени за навлизане на пазара в Китай през последните две години…Aug 5 2019skafeto.com

Г-н Джоу каза в неделя, че бе много развълнуван от това, което каза сина му и реши да сбъдне мечтата му. От тогава редовно го води на различни планински пътеки и го учи на тънкостите в алпинизма. Тази година двамата подадоха официални документи за намерението си да изкачат планината. В началото на август получиха разрешение от властите и на 17 август предприеха пътуването от Илан. Разбира се, взеха с тях и снимка на Лан-чи.

Осемгодишно момче изкачи връх, за да спази обещание към починалата си майка
Джоу Цъ-ганг на най-високия връх в Тайван

По време на похода момчето страдало от височинна болест и баща му го посъветвал да се откаже от пътуването и да отидат друг път, според информацията от ЦНА. Въпреки това синът настоя да продължат похода, казвайки „Не, трябва да направя това, което обещах на мама“.

Китай постави нов рекорд с архитектурно чудо (ВИДЕО)Китай постави рекорд като пусна нов, тип „висящ мост“ в град Баодин, провинция Хъбей. Мостът е с общ…Aug 4 2019skafeto.com

В 8:30 ч. на 19 август бащата и синът достигнаха върха на планината, който е на 3952 метра надморска височина. Държейки портрет на майка си, осемгодишното момче с радост позира за снимка на най-високия връх в Тайван.

„Мамо, идвам, вече съм по-близо до теб. Как си?“, каза момчето според ЦНА. – „Ще идва ли мама по-често в сънищата ми след като изпълних обещанието?“.

Бащата на Цъ-ганг призна, че изкачването на Юшан наистина е предизвикателство за осемгодишно момче. Поради любовта към майка си, обаче, синът му се справи без големи трудности. Въпреки че съпругата и майка в семейството си е отишла – любовта, която те имат към нея, никога не е изчезвала, добави той.

Осемгодишно момче изкачи връх, за да спази обещание към починалата си майка
Осемгодишното момче по време на изкачването на Нефринетата планина

В публикация във Фейсбук г-н Джоу благодари на всички хора, които ги насърчиха по време на похода им до върха. Той добави, че се надява в рая жена му да успее да види постижението на сина си.

Мис Китай идва в БългарияМис Китай 2018 идва в България на планирано посещение от 1-10 септември тази година. Роузи Джу Син (…Aug 3 2019skafeto.com

loading...