нацистка база

Точно като в приключенски филм с Индиана Джоунс, който по стечение на обстоятелствата пътува до екзотичните части на нашата планета, борейки се срещу Третия райх, наскоро бе направено ново откритие. Сравнително неотдавна са били намерени материали и документи на немския подводничар Хайнц Шафер, в които се съдържат бележки, описващи военна антарктическа база на Антарктида, съобщава изданието The Trendymen.

Шафер служи като капитан на подводницата U-977, принадлежаща към конвоя на Хитлер. Според откритите материали, мъжът лично е пребивавал на Антарктида.

Подводницата, на която служи подводничарят, е била последната от претърпелите поражение по време на Втората световна война. По това време подводницата извършвала тайна мисия, целите на която все още не са известни.

Откриха доказателства за нацистка база на Антарктида

В своите материали капитанът на подводницата говори за срещи край бреговете на Антарктида.

През 1945 г., според заповед, подводницата на Шафер трябвало да се срещне с друг кораб близо до бреговете на континента Антарктида. Шафер решава да не изпълнява заповедта. Според мнението на изследователите, обаче, мисията на U-977 все пак е била напълно изпълнена, след което на 17 август 1945 г. командването на подводницата се предава.

Има версия, че подводницата е осигурявала доставянето в Антарктида на особено важни документи и по-голямата част от съкровищницата на Третия райх. Там останалите нацистки морски съдове попълвали запасите си.

Изследователите отбелязват интересен факт, че при пристигането си в Аржентина на подводницата не е намерена карта на Южна Америка. Това може да означава, че подводницата е достигнала бреговете на Южна Америка, тръгвайки от Антарктида, а не от Германия. Следователно не можем да изключим факта, че нацистката база съществува.
ФБР с уникално разкритие за Адолф Хитлер, което преобръща историятаВ САЩ са на път да разбулят една от най-големите мистерии в историята: какво се е случило с Адолф Хи…Apr 24 2019skafeto.com

loading...