от дома си

Домът ни е мястото, където прекарваме много време и го свързваме с любов, щастие и хармония. За да бъде той такова място обаче, трябва да полагаме грижи за него и да сме сигурни, че самми не го поставяме в риск. Затова и днес ви представяме кои са 6-те неща, които трябва да изхвърлите от дома си веднага, ако искате той да бъде безопасен.

Домът е уютно място, което трябва да излъчва спокойствие и позитивна енергия, предават от iwoman.bg. Но понякога, дори без да се усетим, се затрупваме с безполезни и дори опасни предмети, които заемат твърде много място и влияят негативно на здравето ни. Ето кои са нещата, от които е по-добре да се отървете веднага.

1. Пластмасови съдове
Да, приборите за еднократна употреба са леки и не е нужно да ги миете, но все пак е по-добре да използвате обикновени съдове. Ако все пак често имате гости и не ви си мият толкова много чаши, заложете на дълги макарони вместо сламки, картонени чаши вместо пластмасови и т.н.

2. Твърде много кабели
Претрупаните разклонители правят изключително лошо впечатление, независимо колко чист и подреден е апартаментът ви. Освен това, крият и потенциални опасности като късо съединение, ако не са особено качествени.

3. Винилови тапети
Основната „съставка“ на виниловите тапети е PVC. Дългосрочното излагане на изпаренията от поливинилхлорид е опасно, незаивисимо колко ниски са нивата. Опитайте да експериментирате с латекс вместо с тапети.

4. “Временни“ мебели
Винаги се опитваме да направим дома си да изглежда колкото се може по-уютно, но нищо не може да съсипе хубавия декор, колкото временните мебели, които обикновено се купуват, за да запълнят място. Не купувайте пластмасови или сгъваеми столове, помощни масички и т.н. с идеята да ги замените по-късно.

5. Освежители за въздух
Много аерозолни ароматизатори съдържат токсични химикали, които не са посочени на етикетите. Можете да замените този остарял вариант с естествени етерични масла, ароматни камъни или пръчици.

6. Стари визитки и списания
Ако имате стари визитни картички, купчини със списания и вестници, време е да ги изхвърлите. Честно казано, надали имате нужда от 5-годишна визитка, при положение че не знаете дали този човек работи там и дали телефонът му е същият. Сбогувайте се с всички стари издания, които само хващат прах.Постигнете хармония у дома с изкуството на фън шуйСлучвало ли ви се е някога да се питате защо на едно място се чувствате по-щастливи или по-уютно, от…Aug 9 2019skafeto.comБъркотията у дома ще издаде всичките ви тайни! Вижте какъв човек сте, според състоянието на дома ви!Бъркотията присъствава във всеки дом. Колкото и да се стараем, понякога времето не ни стига или изве…Aug 6 2017skafeto.com

loading...