кашкавал измама санкции за производители на българско сирене палмово масло в сиренето

Има един лесен начин, благодарение на който може да се установи наличието на палмово масло в сиренето. Това разкри известният руски готвач Андрей Матвеев. Според него цената е водещ критерий, но освен това има още един метод за определяне качеството на продукта, пише Актуално.

Как да разберете дали сиренето е истинско?

Специалистът пояснява, че е много трудно да се разпознае палмовото масло в състава на сиренето на пипане, външен вид или вкус заради овкусителите.

Той препоръча първо да обърнете внимание на цената на продукта, тъй като палмовото масло е добавка, по-често срещана в сравнително евтините продукти.

Освен това полутвърдото сирене с палмово масло винаги се троши при рязане.

Главният готвач съветва да оставите парче сирене на стайна температура. Ако продуктът е истински, след известно време ще изсъхне. Но ако върху него се появят маслени капчици, това означава, че в състава му са включени добавки. Експертът допълва, че тези признаци са възможни при нарушаване на производствената технология, отбеляза Матвеев.

Освен това готвачът пояснява, че сирене може да се нарече само продукт, произведен от мляко. Според него скъпите сирена като синьо сирене, камамбер или бри в 99% от случаите се правят от мляко и рядко се фалшифицират.

Виж още:Димитър Зоров: До Нова година кашкавалът тип “Витоша” може да стигне до 40 лв. за килоФермерите у нас масово отказват да отглеждат животни за мляко – особено крави. Негативната тенденция…Nov 15 2022skafeto.com


loading...