Паолина Хоторн
Паолина Хоторн

България наистина има повод да се гордее с талантливите си граждани. Родената в България бивша телевизионна водеща Паолина Хоторн си купува еднопосочен билет за Северна Ирландия и постига невероятен успех.

Тя напуска България, когато е на 24 и в рамките на три години създава своя собствена компания за устен превод. Тя е получила изключително престижното отличие Бизнес жена на годината, получавайки една от наградите Ulster Tatler, съобщава irishnews.com.

Историята на Паолина е наистина като от приказките. Когато пристига в Северна Ирландия, се явява на различни интервюта за работа и скоро започва да се занимава с преводи. Знае малко немски и френски, най-силен обаче е английският ѝ. Работи за Ирландската футболна асоциация.

“Започнах да се занимавам и с преводи в обществения сектор. Установих няколко неща, които в Северна Ирландия няма. Например – квалификация, която да позволява на лингвистите, на преводачите да развият способностите си и да продължат обучението си за 6-о ниво, което се води бакалавърско”, обяснява Паолина в едно от последните си интервюта.

За да извади тъй желаната квалификация, заминава на обучение в Англия. “Казах си, че щом търся подобна квалификация, и друг ще търси и ще имам възможност да му предложа обучение за нея”, разсъждава г-жа Хоторн.
Наша красива тв водеща отиде в Ирландия, намери правилната ниша и натрупа състояние (СНИМКИ)
Наша красива тв водеща отиде в Ирландия, намери правилната ниша и натрупа състояние (СНИМКИ)

Паолина осъзнава, че има нужда от професионални услуги, която да обслужва както бизнес общността, така и жителите, които не говорят английски.

В резултат на това тя създава Diversity NI през 2010 г., бизнес, специализиран в предлагането на професионални услуги за устен и писмен превод и акредитирани обучителни програми за широк кръг клиенти от частния и публичния сектор.

Постепенно компанията й се разраства от бизнес с около 10 служители до екип повече от 700 напълно квалифицирани регистрирани преводачи от различни страни, говорещи над 70 различни езика.

По-рано тази година Diversity стартира първата услуга за устен превод в реално време, помагайки й да се ангажира и подкрепя стотици фирми и организации.

Наградите на Ulster Tatler са за постижения в сферата на бизнес, започнат в домашни условия и включват също награди в индустрията за красота, мода, интериор и хотелиерство.Как 20-годишният Коста стана един от най-успешните бизнесмени в България (ВИДЕО)Благоевградчанинът Коста Козас е само на 20 години, а вече е изпълнителен директор на една от най-пр…Sep 20 2019skafeto.com


loading...