парче месо

Всеки хранителен магазин има витрина, в която има най-различни видове месо, от които клиентите могат да изберат това, което им е по вкуса. Предимството на тези витрини е, че месото там е по-прясно отколкото, ако го вземем от охладения или замразения щанд. Това, което е шокиращото в тези витрини е как това парче месо, се оказва живо.

Случката се развива в китайския град Гуанджоу, в магазин за месо. Месото, което е окачено на кука, започва да се мърда в конвулсии, а клиентите са удивени от случващото се. Разбира се, за невероятното явление има логично и разумно обяснение.

Става въпрос за това, че когато месото наистина е прясно, а животното, от което е взето, е убито наскоро, може да се очаква, че нервните окончания все още са активни. Именно те са причината за тези движения на месото.

Интересното в случая е, че от смъртта на животното са минали часове, в които нервните окончания не са били активни, но изведнъж се активизират. И все пак, ако видите оживяващо месо в магазина, не се стряскайте – това е нормална биологична реакция, а и това значи, че месото наистина е прясно.

Страшно лесна рецепта за запеканка – рулца от тиквички с пилешко месоДнес ще ви предложим една уникална рецепта – рулца от тиквички с пилешко месо. Бърза и лесна за изпъ…Jul 5 2019skafeto.com

loading...