Пепеляшка

Вижте приказката за Пепеляшка в съвременен вид, където златната каляска е заменена от лъскава Q7-ца, кочияшите са охрани с черни очила, прелестната бална рокля е заменена с такава, на която марката е изписана с очебийни символи, стъклените пантофки са безумно високи кокили, а самата Пепеляшка е една тунингована фея, която е поработила за своята приказка.

Приказката свърши? ДесиСлава пропищя от Малката Кобра. Ето каква е причинатаВ края на миналата година на бял свят се появи вторият син на певицата ДесиСлава Борис. Бебето е пло…Jan 31 2018skafeto.com

Всички се сещаме за онази история, в която секси мацка ти се усмихва на бензиностанцията от Q7-ица, а сутринта я виждаш как брои стотинките в градския, за да си купи билетче до вкъщи в Люлин. Всъщност тези истории не са плод на градски митове и легенди, а реална действителност, която е известна от прастари времена, само дето сега схемата малко се е посменила. Вместо каляски и тикви съвременните градски феи обичат лъскави возила с минимум трицифрено число на конете, а вместо зелени жаби целуват дебели чичковци, за да им се получат нещата. Това не би било толкова скандално или интересно, ако живеехме във времето, когато Ричърд Гиър направи от Джулия Робъртс хубава жена, но днес направо е като загадката на Хеопсовата пирамида защо въпросните принцеси и пепеляшки продължават да правят това. Тези истории, в които има пръст не добрата фея орисница, а евтините или скъпите хотели и меркантилните желания, не завършват със „заживели честити, дълго и щастливо“. Въпреки всичко явно приказката за Пепеляшка някъде след началото леко се е поомотала и не е достигнала в най-автентичния си вид до наши дни, затова сме длъжни да ви я преразкажем, а към финала да ви припомним, че има и други начини мечтите да се сбъдват.

ЗАВРЪЗКАТА

Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката отдавна свърши
Disney

Спомняте ли си как баща ви (мъдрият владетел на огромното ви кралство, простиращо се след спирката на 102 в Овча купел чак до величествените полета на Околовръстното) един ден решил да направи голям пир по случай твоето кръщение, но неволно забравил да покани най-киселата магьосница през девет планини в десета и през три квартала в четвърти. Партито вървяло супер, но не щеш ли тя влетяла възмутено в залата и размахала жезъла си, като те проклела да спиш сто години и само целувката на истинската любов да може да те събуди. Всички съседи и приятели по масите толкова се стреснали, че започнали масово да си поръчват таксита, а ти да плачеш неистово, като дори и пластмасовите играчки от Джъмбо не помагали, за да дойдеш на себе си.

ТУНИНГЪТ

Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката отдавна свърши

Докато порастваш, гадната прокоба продължава да не ти излиза от съзнанието и ти решаваш, че истинската любов ще дойде само ако се погрижиш за себе си. Така де, тръгваш да я търсиш, преди да те е намерило злощастното проклятие. Обаче това, което те заобикаля, са чалга певици с напълно неразгадаеми визии, модели с нереални мерки и се оказваш млада девойка, която се е изгубила в идеалите за красота, засипващи обществото и бликащи от телевизионните реклами и ТВ Планета. И започваш: скули, нос, дупе, гърди, устни. Кралят и кралицата (твоите родители) също са загрижени за здравето ти и за опасността от проклятието и усилено те подкрепят в начинанията, като по стара традиция от незапомнени времена ти подаряват първата операция за 18-ия рожден ден. Здравната ти книжка започва да прилича на паспорт с печати от туристически дестинации, а кръвните ти изследвания – на Менделеевата таблица, но няма значение, защото приказката изисква да положиш всички усилия, за да срещнеш този, който ще те измъкне от стогодишния сън (и евентуално от работническия квартал).

ЗАМЪКЪТ
Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката отдавна свърши

Светът е пълен с лоши хора и лицемери. Няма как да си сигурна кой точно е твоят принц. Точно поради тази причина започваш наред, но разбира се, ориентираш се по конете на каляската и по мащабите на замъка, защото това са основните показали, че принцът си е на място, а не е някой фейк кочияш на кралска особа. Бояна, Драгалевци, Созопол, Свети влас, Банкя, Лозенец, Слънчев бряг. Замъците се сменят, целувките далеч излизат от контрол, каляските всяка вечер са различни, но нещо куца и ти все още нито си избягала от проклятието, нито са те давали „по телевизията“, което за принцеса на твоята възраст си е жив провал. През цялата ти кариера на тунингована приказна Пепеляшка също така обаче не те напуска и усещането, че май пътя, който си избрала, няма да те отведе към щастливия финал.

ФИНАЛЪТ (С щастлив край)

Осъзнайте се, дами, не сте Пепеляшка, а приказката отдавна свърши
Pinterest

Съвземаш се от приказната еуфория и решаваш, че ще ставаш висшистка в НБУ, ако има спонсор, ако няма в УНСС. Нервно потропваш с крак и чакаш резултатите от изпита. Сутринта за малко не си изпусна метрото. Решила си да учиш Психология, защото живота вече ти е ясен, но копнееш да разгадаеш защо такова умно, красиво и независимо момиче не може да намери своя принц след толкова безбожно много опити. Връщаш се в крайния квартал, в твоето кралство, разочарована, че си се изгубила в този порочен кръг. Разбираш, че няма да стане така в живота и променяш стратегията като започваш изцяло сама да работиш за своята приказка. Как? С труд? С учене? С упорство? Браво, достигнала си до умозаключението, присъщо за тинейджър, но ти си вече на 30 и изхабена от живота. Все пак това не е краят! Всеки има право на втори шанс. Заложено ни е в религията. И така българската Пепеляшка започва не само да се вози в метрото, но и да изкарва прехраната с главата, а не с тялото си. И всичко това само защото сама е поработила за своята приказка. Без тунинг, без принц с Q7-ца и без жаби за целуване и какво ли друго не.

Вижте истината за Инстаграм и реалния животКакто всички знаем, повечето хора искат да споделят перфектната версия на себе си в социалните медии…Jul 23 2019skafeto.com

loading...