Петриня

Младши посланици от столичното 1. СУ „Пенчо П. Славейков“ умножават усилия и крачки, за да подкрепят свои съученици от училище в Петриня.

Идеята се ражда по повод международния ден на спорта за развитие и мир, обявен с резолюция на ООН през 2013 г.

Учениците искат да съберат своите крачки, за да достигнат символично по-близо до своите съученици, които имат нужда от помощ. Сградата на училището е тежко пострадала от последното земетресение в Хърватия и има нужда от подкрепа, за да бъде възстановена. Всички училища посланици на Европейския парламент обединяват своите усилия в знак на съпричастност и солидарност.

Дейностите на посланиците на 1. СУ „ Пенчо П. Славейков“ за месеца също са подчинени на тази кауза. Те ще завършат на 29. 04. 2021г в 13 ч. с онлайн концерт, в който ще се включат старши и младши посланици и от ЧСУ „Цар Симеон Велики“. Гости на концерта ще бъдат и учениците и възпитаниците на училището в Петриня.

Ако и Вие искате да изкажете своята солидарност, можете да го направите.

Последвайте страницата на училището във Фейсбук

Споделете своите крачки на специална стена в платформата Падлет- Спортът за развитие и мир и/или напишете послание до учениците в Петриня на Дърво на солидарността.

Линк към падлет за спорта

Линк към падлет за дървото на солидарността

Виж още:Да получиш прегръдка по гълъбДа получиш символична прегръдка по гълъб… По този нетрадиционен начин младши посланиците от 1 СУ „ П…Jan 21 2021skafeto.com

loading...