пиян мъж

Обикновено когато си представим пиян мъж, си представяме и количеството алкохол, което той е погълнал преди това. Днес обаче ще ви разкажем една история за един мъж, който е бил пиян, без да е изпил дори капка алкохол.

В САЩ спрели 46-годишен шофьор и заради съмнение, че е пиян, поискали да го тестват с дрегер. Човекът отказал с аргумент, че не е близвал и бил арестуван. В болницата му направили кръвен тест, който показал 2 промила алкохол, пишат от actualno.com. Шофьорът обаче упорито отричал да пил. Естествено, нито персоналът на болницата, нито полицията му повярвали, макар той да обяснявал, че в продължение на шест дълги години изпитва тайнствени пристъпи на пиянство, без да изпие капка алкохол, съобщава доклад в медицинското списание BMJ Open Gastroenterology.

На помощ му се притекла неговата леля. Тя чула за подобен успешно лекуван случай в Охайо. Купила дрегер, за да запише нивата на алхохола в дишането му и го убедила да посети Охайо, за да се подложи на лечение. В крайна сметка той бил диагностициран с рядко състояние, което пълни червата му с алкохол. Това е т.нар. auto-brewery syndrome (ABS) – състояние, което кара бактериите в червата да трансформират въглехидратите в опияняващ алкохол, сочи доклад, публикуван в списанието. На практика мъжът се напивал без да употребява алкохол, червата му сами го варят, след като той се храни с въглехидрати. Състоянието се проявява, когато хората консумират сладки храни или напитки, съдържащи слаби въглехидрати, и ги поставят в пиянско опиянение, сякаш са ударили твърде много бири, написаха лекарите в доклада. „Мъжът не е в състояние да функционира, и то главно след хранене“, обясни пред ТВ-предаването „Днес“ д-р Фахад Малик, съавтор на доклада.

„Симптомите на мъжа се проявяват, след като той е приел антибиотик Цефалексин 250 мг (три пъти перорално на ден в продължение на три седмици) през 2011 г. след сложно травматично нараняване на палеца, се казва в доклада. Лекарството вероятно е нарушило чревния микробиом или общността от микроорганизми като бактерии и гъби, живеещи там. Никой не му е вярвал, когато мъжът е казвал, че не пие“, казва д-р Малик. Една седмица след приключването на неговата антибиотична терапия, се получили личностни промени с епизоди на депресия, „мозъчна мъгла“ и агресивно поведение. Негови близки казвали, че това е нехарактерно за него.

За първи път бил прегледан през 2014 г. от своя лекар по първична медицинска помощ, преди да бъде насочен към психиатър, който го лекува с Лоразепам и Флуоксетин. „При ареста му концентрацията на алкохол в неговата кръв била двойно по-висока от законната граница, но той настоявал, че не е пил. Персоналът на болницата и полицията не му повярвали“, се отбелязва в доклада. След ареста му лелята на мъжа попаднала на доклад за случая, описващ пациент в Охайо, който се лекувал за подобно състояние.

Тя и мъжът й отишли в клиниката в Охайо, където лекарите изследвали изпражненията на мъжа за алкохолни микроби. Те открили следи от Saccharomyces boulardii и Saccharomyces cerevisiae, известни иначе като пивни дрожди в пробите на изпражненията. Тогава предположили, че мъжът има синдром на автоматичното варене, но го помолили да похапне малко въглехидрати, за да се уверят. Осем часа по-късно концентрацията на алкохол в кръвта на мъжа достигнала повече от 0,5 промила (близо до законната граница за алкохол при шофиране), потвърждавайки необичайната диагноза.

Въпреки че бил подложен на противогъбично лечение и е поставен на диета без въглехидрати, при мъжа все още се проявявали симптомите. За да поставят под контрол спонтанното му пиянство го лекували интернисти, психиатри, невролози и гастроентеролози. През това време едно скандално силно опияняване поставя мъжа в риск от опасно нараняване на главата и потенциално фатална концентрация на алкохол в кръвта. „И тук медицинският персонал отказа да повярва, че не е пил алкохол, въпреки неговото постоянно отричане“, се казва в доклада. Тогава мъжът потърсил помощ в Медицинския център на Университета „Ричмънд“ в Стейтън Айлънд, Ню Йорк, където лекарите го лекували с антибиотици и го следили отблизо в продължение на около два месеца.

Терапията успешно освобождавала червата на пациента от алкохолните микроби, въпреки че в един момент по време на лечението човекът тайно от лекарите ял пица и пил сода, което довело до повторна проява на синдрома. След това на пациента са предписани пробиотици за насърчаване растежа на полезни бактерии в червата. Бавно той успял да включи въглехидратите обратно в диетата си. Година и половина по-късно мъжът може да се наслаждава на парче пица, без да се страхува от опиянение или потенциално причинено от алкохол увреждане на черния дроб. В медицинското издание пише, че преди нараняването на палеца той бил „лек социален пияч“, но след това напълно се въздържал от алкохол. Неговата строителна компания участвала във възстановяването на повредени от урагани къщи, много от които мухлясали.Този мъж доказа, че кармата съществува. Ето каква е историята му (СНИМКА)Кармата по дефиниция означава някакво действие и се свързва с принципа за причината и следствието. С…Jul 19 2019skafeto.comИстория, която те трогва до сълзи: Ето как този мъж спаси брака си само с едно единствено изречениеПреди време дъщеря ми, Джена, ми каза: „Когато бях малка, най-големият ми страх беше, че може да се …Jul 17 2018skafeto.com


loading...