Pexels

Тук в тази статия не става въпрос за безбройните приложения, които можем да си свалим от Google Play, за да организираме времето си, а онези ретро тефтери – органайзери, които малко по-малко избледняват от употреба, което е много жалко, защото, повярвайте ми, те са много по-функционални. Планирането на ежедневието позволява да бъдем по-организирани, да не пропускаме важни дати и срокове. Тук ще се спрем на ползите, които ти предоставя физическият тефтер – планер изброени от TheEverygirl, защото именно писането на ръка ти позволява забавиш темпото и да подходиш към планирането си с повече внимание и креативност.

Без значение дали учиш в училище или си потънал в забързаното ежедневие на работния ден, краят на година оказва стресиращо влияние за всеки то нас. Между празнуването на празници, местните избори за кмет и планиране кога да посетим семейството си, даваме всичко от себе си да не потънем надолу, затиснати от всички тези ангажименти и да оцелеем след този натоварен период.

Защо писането на ръка е полезно?Чували ли сте, че има изкуство, което се занимава специално с краснописа и се нарича калиграфия. Пре…Jul 24 2019skafeto.com

Наричайте ме „old school“, но единственото нещо, което постоянно ме поддържа в кондиция и организиране, е малкият помощник, който се крие в чантата ми и е винаги с мен, а именно моят планер.

Разбира се, на нашите телефони имаме Google Календар и приложения за планиране, но физическото записване на списъка със задачи и зачертаването на всеки ангажимент, след като е извършен, ми дава най-голямото удовлетворение в края на деня. Освен това ми помага да запомня всички мои предстоящи събития, когато трябва да ги запиша.

Всички предимства в използването на old school планер
Pexels

Ако имате нужда от помощ, за да бъдете продуктивни и да не забравяте нищо, отделете известно време в неделя, като планирате цялата си седмица. Не забравяйте да добавите освен ангажиментите и срещите, всички тренировки, срокове и задачи! Също така обичам да прекарвам няколко минути сутрин, когато влизам в офиса, създавайки списък на всички задачи, които трябва да изпълня този ден.

Ключът към успеха е добра организация
Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък! Хората, които са по-организирани всъщ…
Jul 25 2019skafeto.com

Планерът помага да организираш времето си по-добре

Понякога хората смятат, че нямат време за всичките си задачи и ангажименти, но в повечето случаи всъщност просто не могат да организират времето си както трябва. Това доста често се случва, когато имаш повече задачи от обикновено и трябва да скачаш от една задача на друга без да си и отделила нужното време, защото си отделила твърде много време на друга задача. Ако имаш планер няма да имаш подобен проблем.

Планирайки задачите си, ще планираш и времето си, ще знаеш колко време ти е необходимо за дадена задача и няма да ти се налага да бързаш, защото си отделила повече от необходимото време на по-малка задача. Също така ще имаш повече време за хобитата и семейството си.

Ще успееш да подобриш своята продуктивност

Всички предимства в използването на old school планер
Pexels

Това е не само важно за професионалния, но и за личния ти живот. Много хора смятат, че продуктивността е важна само за професионалния им живот, но тя е много важна и за личния. Това може да са по-големи домашни проекти или малки задачки, но ще се почувстваш много по-добре, когато вместо да ги отложиш ще успееш да се организираш и да ги направиш.

Планерът ще ти помогне да намалиш стреса

Всички предимства в използването на old school планер
Pexels

Често хората се чувстват стресирани именно заради забързаното си ежедневие и претъпкания си график. Ако имаш планер, ще можеш да преминаваш плавно от една задача към друга вместо да се притесняваш, че ще забравиш за някоя. Също така няма да те тормози мисълта, че ще закъснееш за някоя среща или ще изпуснеш някое важно събитие. Също така ще можеш да използваш планера и за планиране на малко време за релаксация.

Наръчник за успешна седмица – детайлите са важни, изборът е вашНякои дни се чувстваме изцяло мотивирани да работим, да създаваме нови неща, да ядем супер здравосло…Jul 29 2019skafeto.com

Съществуват и много ползи за здравето ти от използването на планер

Планерът ще ти помогне и да се грижиш по-добре за здравето си. Първо, ще може да следиш кога за последен път си ходила на контролен преглед. Второ, ще можеш да се грижиш по-добре и за физическото си здраве, като следиш тренировките си и с какво си се хранила през деня. И трето, ще можеш да се грижиш за менталното си здраве, намалявайки стреса и тревожността си чрез планирането. Също така в повечето планери има и празни страници за бележки, в тях може да записваш мотивиращи неща, които да повдигат настроението ти или може да го използваш като дневник.

Всички предимства в използването на old school планер
Pexels

Планерът е може да се превърне и в място за спомени

Освен еднообразните си задачи ще можеш да записваш и приятни изживявания. След време, когато се връщаш да погледнеш например кога за последен път си ходила на зъболекар ще видиш и колко приятни моменти си имала. Това ще повдигне настроението ти дори и в този момент да нямаш нужда точно от това.

Как да подредим бюрото си, за да сме по-творчески настроениТова, което е около вас, влияе много пряко на това, което се случва във вашия вътрешен свят. Когато …Aug 2 2019skafeto.com

loading...