Pexels

Замислете се кое е най-важно във вашата работа? Чувството за пълноправност или удовлетворение от това, което вършите? Атмосфера, в която се чувствате добре дошли и приемани? Безплатни снаксове и кафе през целия работен ден?

Разбира се, всички тези неща имат известна тежест, но ако сте част от огромното мнозинство от квалифицирани и компетентни служители, които не се чувстват на мястото си, има едно важно нещо, което липсва от този списък, и това е.. развитие!

8 навика за пълно самоусъвършенстване на личносттаКогато става въпрос за самоусъвършенстване, много хора са останали с грешно впечатление, че се отнас…Aug 30 2019skafeto.com

Според проучване на платформата Linekdln за 2018 над 94% от служителите в различни компании биха останали да работят там, където са, ако ръководството инвестира в кариерата им.

Това е напълно разбираемо! Всички искаме да обогатяваме набора си от умения и да разширяваме хоризонтите си. Това обаче не променя факта, че понякога се оказваме на работа, където това просто не изглежда възможно.

Как да извлечем всички позитиви от настоящата ни работа?
Pexels

Прекарах две години в ресторант, работейки като хостеса. Посрещах клиентите, които идваха да прекарат време с приятни за тях хора или да дискутират важни казуси, свързани с професията им на делова вечеря. Бях убедена, че няма да науча нищо ценно от тази работа, което да е от полза за кариерата, за която винаги съм мечтала – да бъда журналист.

Ежедневните навици, които изпиват нашата енергия Навиците са в основата на това кои сме ние като личност и като професионалист. Ние сме продук…Aug 6 2019skafeto.com

Тогава осъзнах нещо важно:

В крайна сметка аз бях тази, от която зависеше какви позитиви мога да извлека от настоящата си работа и какво мога да науча от нея. Имаше неща, които бих могла да направя, за да се възползвам максимално от тази позиция – дори и тя да не беше това, с което исках да се занимавам дългосрочно.

И така, какво направих?

Поговорих си съвсем откровено с тогавашния ми ръководител

Как да извлечем всички позитиви от настоящата ни работа?
Pexels

Когато осъзнах, че работата ми е абсолютно безплодна и непродуктивна, бях достатъчно решена да се оплача от нея. Чувствах се подценена, а работодателят ми нямаше как да знае това, ако не говоря с него. Винаги изпълнявах работните си задължения като по конец и дори правех много неща, които не изискваха от мен, и то не за да изпъкна пред някого, а просто, защото ми беше изключително скучно.

Разбира се, когато пред теб стои адекватен ръководител, а не някой, който „просто е дошъл да си изкара смяната“, ще влезе в положението ти и ако държи достатъчно на теб като служител, ще намери начин да те подкрепи. Така и стана. Поговорихме и заедно разширихме диапазона на трудовата ми характеристика, възложиха ми повече отговорности, за да се чувствам ползотворна на позицията, на която бях. Когато имаш повече задължения, следва да получиш и по-голямо финансово възнаграждение. Така и стана.

Как да отговорим на „Кажи ми нещо повече за себе си“ в интервю за работаЕдин от въпросите, който най-много плаши кандидатите за определена позиция на интервю за работа, е: …Jun 9 2019skafeto.com

Всичко това ми даде широки възможности да се възползвам от работата, която върша в моя полза, като едновременно с това, повиших нивото си на ангажираност.

Поставих си самоналожени цели

Как да извлечем всички позитиви от настоящата ни работа?
Pexels

Това, че мениджърът ви съдейства и увеличава мотивацията ви за работа, не означава, че трябва да участва активно в процеса ви на самоусъвършенстване. В крайна сметка самите вие сте отговорни за развитието си.

Всички предимства в използването на old school планерТук в тази статия не става въпрос за безбройните приложения, които можем да си свалим от Google Play…Oct 2 2019skafeto.com

Когато нямах търпение да се възползвам максимално от тази работа, която не беше съвсем съобразена с моите кариерни амбиции, намерих за наистина необходимо да си поставям цели. Моята цел беше да се стана абсолютен професионалист в комуникацията с клиенти, да мога да предразполагам хората да се чувстват добре и да завиша организаторските си умения, защото осъзнавах, че по-нататък тези качества ще са ми от изключителна важност.

Отделете си време за учене на нови неща

Как да извлечем всички позитиви от настоящата ни работа?
Pexels

Бях убедена, че не искам да работя това до края на живота си и правех всичко възможно да съм максимално подготвена за следващата възможност, която ми попадне. Записах няколко онлайн курса, гледах най-различни self-development видеа в YouTube и четох подходяща литература, за да работя върху себе си.

Бъдете готови за нови възможности

Как да извлечем всички позитиви от настоящата ни работа?
Pexels

Да работиш на толкова комуникативно място със сигурност си има и позитиви. Компанията, в която работя в момента, открих на предната си работа като хостеса. Клиент, с когото се държах любезно, защото това беше една от целите ми, разбра какво уча, с какво се занимавам и че заслужавам нещо повече от тази временна работа, която беше превзела живота ми цели две години. Предложи ми оферта за работа и аз трябваше да реша дали да да изляза от зоната си на комфорт или да продължа да тъпча на едно и също място.

10 неща, които никога не трябва да правите на интервю за работаЗнаете ли, че на човешкия мозък му трябва не повече от една секунда, за да прецени характера на няко…Aug 24 2019skafeto.com

Това е напълно нормално, ние сме социални същества, които комуникират помежду си и обменят опит, който в дадени ситуации може да е на правилното място, както беше в моя случай.

„Всяка една работа – да, дори и тази, която те кара да се чувстваш подценен и назначим, ти дава възможност да научиш нещо ново. Срещаш се с нови хора, преминаваш през разнообразни предизвикателства и получаваш нов опит, който може да ти бъде от полза по-нататък.“

Мислете по този начин: дори и да не разширявате действителните си умения от ден на ден, вие все още научавате много за това, което харесвате и не харесвате, когато става въпрос за вашата предпочитана работна среда. Ще се затрудните да намерите информация, която е по-ценна от тази, докато вървите напред в кариерата си!

Наръчник за успешна седмица – детайлите са важни, изборът е вашНякои дни се чувстваме изцяло мотивирани да работим, да създаваме нови неща, да ядем супер здравосло…Jul 29 2019skafeto.com

loading...