Илия Павлов

Босът на империята „Мултигруп“ Илия Павлов би могъл да остане жив и до днес, ако не се бе завърнал спешно от Москва в София на 1 март 2003 година, за да участва в срещата на тогавашния президент Първанов с руския му колега Владимир Путин. Това разкриха пред „Блиц“ източници от службите за сигурност, които са наясно със ситуацията. Павлов обаче бърза да се прибере в столицата, за да се види очи в очи с Путин.
Малцина си спомнят, че Павлов и фирми на „Мултигруп“ тогава дават финансово рамо на проведения „концерт на дружбата” в НДК в чест на Путин. Фотографите запечатват как Павлов подарява картина на руския държавен глава в храма „Александър Невски“ под благосклонния поглед на приближения си Стоян Денчев.
По това време Илия Павлов вече е в класацията на полското списание „Впрост” с 1,3 млрд долара. След него е дори ръководителят на „Лукойл“ Вагит Алекперов.Вдовицата на Илия Павлов Дарина потопи в лукс Марта Вачкова – ето къде я заведе на авантаМарта Вачкова се уреди с морска почивка на аванта. Сестра Жекова от „Откраднат живот“ се е настанила…Jul 19 2018skafeto.com

На 4 март 2003 г. Путин отлита за Русия, а събитията за Павлов се развиват с шеметна скорост.
Само два дни по-късно босът на „Мултигруп“ се явява в съдебната зала на Софийския градски съд в качеството му на свидетел по делото за убийството на Андрей Луканов.
Архивите са запечатали култовата му реплика: „Андрей Карлович, знайте, че все пак аз карам влака„, а една от версиите все още го определя като поръчител на разстрела на бившия премиер.
На 7 март 2003 г. Павлов едва ли е подозирал, че отпива последните си глътки живот.
В този ден гардовете му го взимат от резиденция „Бистрица“, в която живее и го откарват в офиса на корпорацията на бул. „Г.М.Димитров“.
Денят е наситен с няколко срещи, за едната от които се отправя с дясната си ръка Николай Вълканов до бул. „Тотлебен“.
Прибира се в MG в късния следобед, а в 19.10 ч. бавно се отправя към изхода на сградата, а след това се обажда на съпругата си Дарина.

Част от охранителите му са застанали на метри от него, а другите го чакат в бронираната му лимузина и придружаващата го джип „Мерцедес“.
Внезапен изстрел като от нищото прекъсва последният разговор на Павлов, който е застанал на последното от трите стъпала на сградата. Гардовете чуват и тежката въздишка на шефа си преди да видят как се строполява в краката им. Неколцина от тях го слагат на задната седалка и светкавично се отправят към „Пирогов“.
Късно, защото резултатите от направената по-късно аутопсия показват, че Павлов е издъхнал няколко минути след като куршумът е пронизал сърцето му.
Ден след екзекуцията на боса на „Мултигруп“ е застрелян в София молдовецът Степан Рибаков. Това поражда съмнения, че той може да е физическият убиец на Павлов, а смъртта му да е опит да се заличат следите към поръчителите. Впоследствие за убийството на Рибаков е задържан и съден Серафим Антонов-Фиката, но по-късно е оневинен.
Поръчковото убийство на Павлов продължава да е неразгадаем пъзел за криминалистите до днес и вероятно ще продължи да буди съмнения и догадки.Разконспирираха убийството на Илия Павлов! Вижте кой и срещу какво уби могъщия бос на „Мултигруп“Убийството на Илия Павлов е струвало около 100 000 лева. Човекът, натиснал спусъка и отнел живота на…Aug 27 2018skafeto.com

loading...