полицаите

Залавянето на престъпници е ежедневие за полицаите, които трябва да са отлично подготвени за изненадите, които им готвят непрекъснато от подземния свят. Без високо ниво на професионализъм обаче, те са обречени в тази битка. Тази любопитна история обаче показва, че и без специализирана подготовка, могат да се постигнат отлични резултати. 12 деца на възраст между 6 и 12 години от графство Съри, намиращо се недалеч от Лондон, вече са известни в цяла Англия под името „Страхотната дузина“. Без да го искат, те се превърнали в главни действащи лица при залавянето на престъпник. Децата отишли в полето на лов за великденски яйца.

Те забелязали мъж, който се придвижвал бързо и очевидно имал за цел да не бъде видян от никого. Малко след това в небето над тях се появил полицейски хеликоптер, който се опитвал да проследи подозрителния мъж.Промени в образованието! Полиция води децата на училище, родителите плащат глоби за неизвинениСериозни мерки предвижда приетият от правителството преди седмица механизъм за обхващане и задържане…Jul 13 2017skafeto.com

Той обаче успял с лъжливи движения да заблуди униформените и се скрил в близката гора. Полицаите пък обърнали машината и се готвели да поемат в обратна на нарушителя посока. Децата махали с ръце, за да привлекат вниманието и да насочат полицаите, но от хеликоптера не ги забелязали. Тогава едно от децата дало брилянтна идея – да легнат на земята и да направят голяма стрелка, с която да укажат правилната посока.

Този път полицаите забелязали знака, но първоначално помислили, че това е някаква детска игра или шега. След това обаче се усетили, че това всъщност е безценна информация. Поели в указаната посока и не след дълго арестували двама заподозрени. Полицейският департамент в Съри пък изказал специална благодарност на „Страхотната дузина“, без чиято помощ мисията е щяла да се провали.

12-те деца събраха още повече одобрение, след като стана ясно, че те са излезли на полето на лов за великденски яйца, за да се включат в благотворителна инициатива. Целта й е била събирането на средства за лечение на детската левкемия.

Служител на пътна полиция спира подозрителен джип. Зад волана се оказва продърпан

Служител на пътна полиция спира подозрителен джип. Зад волана се оказва продърпан клошар. Щом го в…Jan 30 2017skafeto.com

loading...