"ДО: Полицай Танг. Благодаря за подкрепата и съдействието при свързването ми с храма "Тон тиен у джиао", които покриха разходите по погребението на татко. Искрено благодаря за оказаната от Вас помощ. От Пънг xx"

Тийнейджърка, живееща в източния окръг Хуалиен, Тайван, написа писмо, за да благодари на местния полицай за осигуряването на спешен фонд от благотворителна организация. Това съобщи преди дни Централната новинарска агенция на Тайван (ЦНА).

Полицаят Танг И-шуо помага на 16-годишната г-ца Пънг да кандидатства за средства от благотворителна организация за спешен фонд. Средствата са нужни, за да се покрият разходите по погребението на бащата на момичето.

Пънг живее в град Фули заедно с баща си. Г-н Пънг почина преди няколко дни, оставяйки зад себе си единствената си дъщеря, която все още е ученичка, според ЦНА.

Семейството беше в трудно финансово положение, тъй като г-н Пънг беше на легло и без доходи от доста време. След като почива, 16-годишната му дъщеря не може да си позволи да организира погребение за него. След като полицаят Танг, който е запознат със ситуацията на семейството, научи за смъртта на господина, реши да помогне на семейството.

Танг каза, че по време на рутинно посещение на домакинството той научил, че г-н Пънг се е развел с жена си от много години и живее с единствената си дъщеря.
Тъй като г-н Пънг дълго време е бил без работа поради здравословното си състоянието, семейството отдавна живее в затруднено положение.
Служителят на реда добави, че ситуацията се е влошила със смъртта на г-н Пънг.

Осемгодишно момче изкачи връх, за да спази обещание към починалата си майка„Мамо, идвам. Вече съм по-близо до теб в рая. Как си?“, каза осемгодишно момче след като изкачи най-…Aug 26 2019skafeto.com

Поради нежеланието си да гледа как тинейджърката не успява да събере средства за погребението на баща си, Танг насочи случая на семейството към храма „Тон тиен у джиао“ (Tong Tian Wu Jiao) в столицата Тайпе. По този начин успя да помогне за осигуряването на средства от 320 щатски долара, които бяха нужни за покриване на част от разходите за погребението на г-н Пънг.

Писмо от момиче вдига духа на полицейско управление в Тайван
Снимка: Пънг (вляво) и полицай Танг (отдясно)

Госпожица Пънг беше благодарна на организацията за навременното й съдействие и на полицай Танг, че протегна ръка.

След погребението на баща си тийнейджърката написа благодарствено писмо, за да изрази признателност към офицера. Танг каза, че топлите искрени думи на писмото докоснаха сърцето му и внесоха положителна енергия в цялото полицейско управление и общество.

Според информация от ЦНА, момичето учи в колеж за медицински сестри, а леля й се грижи за нея, откакто баща й почина.

Тайван представи собствен автономен електрически минибус (ВИДЕО)Тайван показа вчера собствен автономен електрически минибус в столицата си Тайпе. С това действие пр…Aug 27 2019skafeto.com

loading...