куче студ

Тази история е покъртителна и за пореден път доказва, че съществува невидима връзка между човек и куче. Може ли куче да спаси живота на човек? Разбира се, че може. И има стотици, ако не и хиляди такива истории. А може ли куче да затопли човек и да го спаси от студ? Оказва се, че и това е възможно.

Тази ужасна и същевременно героична история се случила в район Локтевски на територията на Алтай. Рано сутринта жителите на сибирското село забелязали, че куче лежи в снега недалеч от една от къщите. То било почти напълно покрито със сняг. Само гърбът му се виждал.

Навън било двадесет градуса под нулата. Животното не се движело и хората решили да проверят дали е замръзнало до смърт. Оказва се, че не. То било добре. Но когато кучето станало на крака, хората замръзнали от изненада. Под животното лежало дете на две или три години.

Оказало се, че майката решила преди два дни да накаже малкия си син за нещо. По-умно от това да извади детенцето навън през нощта в лютия студ, тя не измислила. Без връхно облекло всеки възрастен не би оцелял в подобен студ. Било ясно, че детето е обречено. В сибирската нощ никой не чул виковете на детето. Никой, освен кучето, което живеело в двора. Животното се оказало истински ангел-пазител.

Кучето просто дошло и покрило момчето с топлата си козина. Невъзможно е да си представим, но те прекарали така цели два дни.
Помагайки на замръзнало в снега куче, хората с ужас видели какво крие под себе си

Въпреки усилията на животното, момчето все пак имало хипотермия и температура. Но като цяло, състоянието му било оценено от лекарите като стабилно. Веднага било отведено в болницата. Най-важното било, че момчето е оцеляло. И всичко това е само благодарение на кучето.

Между другото, тази жена („майка“ някак си не приляга да я наричаме) била открита едва четири дни по-късно. Къде е била всички тези дни, е неизвестно. Най-вероятно е пиела някъде. Наскоро бе образувано наказателно дело срещу нея.

Сега тя е изправена пред отнемането на родителските права от една страна, а от друга – четири години затвор. Вярно е, когато казват, че някои майки са по-лоши от животните.

Четириногият домашен любимец вече има нов прякор – герой. Местните хора вярват, че сега се е образувала свещена връзка между детето и животното, която в никакъв случай не може да бъде прекъсната.

Още:Чистачка в Банкок носи кучето си на гърба, докато мете улицитеЧистачка в Тайланд се превърна в интернет сензация, след като се появи нейна снимка, на която се виж…Aug 29 2019skafeto.com

Каракачанското куче не се връща от бой с подвита опашка (СНИМКИ)Невероятното каракачанско куче е жива легенда. То не е домашен любимец. То е селскостопанско животно…Aug 27 2019skafeto.com

loading...