топъл хляб

Хлябът е нещо, без което никой не може. Особено в нашата култура, хлябът заема основно място. Освен, че е храната, без която не можем като народ, той присъства изключително много в бита и културата ни. Няма обичай, в който да не се използва хляб. Това показва обвързаността на българина с хляба. В миналото хлябът се е правил от майстори-пекари в пекарните в селата и градовете. Всеки от нас помни как сутрин се е разнасял пленителния аромат на току-що изпечен топъл хляб.

Не само че ухаеше прекрасно, но беше и адски вкусен. Неслучайно купувахме по два, защото по пътя от пекарната до вкъщи, често единият изчезваше.

Причината за този неповторим вкус не е само във факта, че се правил ръчно от майстори-пекари. Крие се и във факта, че тогава продуктите, с които се правеше този топъл хляб, бяха по-чисти и по-качествени. С времето постепенно се механизира процесът на производство на хляб и качеството взе все повече да се занижава, за сметка на количеството.Най-простата и най-успешна рецепта за домашен хляб: По-вкусен не може да бъдеВсички хора обичат да си похапват домашен хляб. Едва ли има човек, който да не е изпитвал следното у…Oct 6 2017skafeto.com

За това с какво заместихме този вкусен хляб, разказва един бивш производител на хляб: „Технологията за направа на хляба не е много по-различна от тази преди години, но суровините са се променили.

Днес основният продукт – брашното, е почти изкуствен със сух глутен и химии за отпускане при замесване, пшеницата у нас масово е фуражна, защото е евтина. В брашното се добавят заместители и така ядем боклуците, а хубавата пшеница заминава за износ, защото е изгодна.

Сортовете пшеница също са генно модифицирани или подобрени. Оттам идат и болестите – алергии, диабет и кръвно, така че не се заблуждавайте, но на много малко места може да се намери истинския хляб, който помним всички.“Този шоколадово-бананов хляб стана хит в нета! Вижте уникалната рецепта!Когато чуем шоколадово-бананов хляб, определено това грабва вниманието ни. Названието на ястието е н…Sep 1 2017skafeto.com

loading...