Иво Недялков

Нямаше как човек да не отвори вестник преди 20 години и да не попадне на името на Иво Недялков. Бившият офицер от ДС измами точно 5253 души за крупната сума от 129 386 850 стари лева. Хората бяха завлечени чрез вложения в създадената от него финансова пирамида „Ийст Уест интърнешънъл холдинг груп“.

Точно и затова бързо на Недялков му се лепна прякора Фараона. Разследването и делото срещу него продължават общо цели 13 години.  През 1997 година е екстрадиран от Франция, а през 2004 година Софийският градски съд издава присъда за седем години затвор. По делото са разпитани над 5000 свидетели, от тях 70 са призовани и в съда.

През 2005 година апелативният съд го оправдава поради липса на доказателства. По искане на главния прокурор Борис Велчев делото е възобновено от Върховния касационен съд. През 2009 година присъдата му е отменена за втори път, но ВКС пак връща делото. През май 2010 година е признат за невинен за трети път. Получава обаче пет години затвор за длъжностно присвояване. Тъй като вече е лежал в ареста 2 години и 2 месеца му остават 2 години и пет месеца – изкарва ги в общежитията в Казичане.Помните ли красивата учителка Силвия Зубева? Вижте само как изглежда броени месеци след като стана майка (СНИМКА)Помните ли красивата учителка Силвия Зубева, по която си загуби акъла половината население на Българ…Nov 27 2017skafeto.com
Помните ли фараона Иво Недялков? Той успя да измами над 5000 човека за 130 млн. лв., ето какво прави сега

Днес Иво Недялков е консултант на европейски и американски фирми

Освен това подготвя монография по темата за практическите проблеми пред договора за франчайза. „Винаги съм бил в консултантския бизнес. Това съм специализирал в края на краищата. Живея нормално, нямам охрана, нямам и шофьор даже. Дори не карам. Жена ми ме оставя с Хондата ни в офиса, вечер ме прибира. А в офиса стоя по 12 часа“, обяснява Недялков.

И има собствено обяснение за нормалния си живот: „Какво ли не съм видял? Имах две чейнджбюра в София. Внасях всичко, от – до: запалки, гримове, чорапогащи, всичко се купуваше на секундата.

От разликата в курса падаха много пари. Каниха ме в Г-13, сядаха на маса и разделяха бизнеса. На теб – енергетиката, на теб – производството, на теб – застраховките. Предупредиха ме – идвай, иначе ще те съсипем. И точно затова мисля, че затворът ми помогна да не съм сред убитите милионери. Но ме спаси и това, че никога не съм влизал в никакви обединения“, смята Недялков.
На снимката: Иво Недялков излиза от затвораПомните ли златното момиче на България Станка Златева? Не е за вярване как ѝ се „отблагодарява“ федерацията по борбаСтанка Златева е една от най-легендарните състезателки по борба на България. Носителка на два сребър…Nov 23 2017skafeto.com


loading...