Човекът е социално същество. Не можем да живеем пълноценно, ако не поддържаме определени контакти с другите. За съжаление, в днешно време често щастието и пълноценността на живота ни зависи не само от обкръжението ни, но и от финансовите ни възможности. Парите са се превърнали не само в начин да живеем, но и в основен метод, по който да определяме социалната си среда и обкръжението си. Също за съжаление, в момента има много хора, които са трудолюбиви, но по някакви причини нямат възможности.

Те често прибягват до различни методи, с които да си докарват някой друг лев, с който да преживяват. Но често, ситуацията е крайно несправедлива.

Така например хора, които почти не са полагали усилия в живота си, по стечение на обстоятелствата се сдобиват със значителни възможности, докато хора, които цял живот са се трудили честно и почтено, накрая тънат в немотия. Разбира се, човек не си избира в какво семейство се ражда и няма лошо, ако родителите ни например имат повече възможности. Важно е как ще ни възпитат да се отнасяме към хората с по-малко от нас. Днес ви представяме една публикация, която показва именно двата типа хора. Тези, които са пример и тези, които не са.
Поучителна история: Защо сме щедри към по-богатите от нас? (СНИМКА)Българският Хачико, трогнал цяла България, чака стопанката си цели 4 години. Ето цялата история (ВИДЕО)Кучето е най-добрият приятел на човека. Тази поговорка всички ние я знаем, но има някои случаи, коит…Jan 31 2018skafeto.com

Ето и цялата история, която Михаил Самарджиев публикува във Фейсбук:

„Тя го попита: По колко ги даваш яйцата?
Старият ѝ отговори: По 25ст. яйцето.
Тя му каза: Ще взема 5 за левче или си тръгвам.
Старият ѝ каза: Вземи ги на каквато цена си решила, може би това е добро начало, защото не съм продал нито едно яйце днес.
Тя взе яйцата и си тръгна с чувството, че е победила. По-късно през деня отиде с приятел в луксозен ресторант. Когато дойде време за плащане на сметката, при сметка 42лв, тя остави 50лв и остави рестото.
Това може да ви се струва нормално, но въпросът е защо на нуждаещите се даваме по-малко, а на тези които нямат нужда даваме повече? Защо сме властни над тези, които имат нужда от подкрепа, а сме щедри към по-богатите от нас?

Веднъж прочетох някъде следното:
„Моят баща купуваше продукти от бедни хора на високи цени, дори да нямаше нужда от тях, дори понякога оставяше по някой лев отгоре. Объркан го попитах защо го прави това. А той ми отговори: Това е щедрост обвита в достойнство.“ “ Да бъдеш щедър към хора, които очевидно се опитват по честен начин да изкарват хляба си е достойно. Защото за нас тези 5 или 10 лева, които можем да отделим, може да са незначителни, но за някого, те може да му помогнат да оцелее за няколко дни. Именно в такива ситуации си проличава ценностната система на хората.Мъж под наем в Бургас за 10 лева на час. Вижте невероятната му историяДнес ще ви представим една невероятна история. Става дума за мъж под наем в Бургас. Да, обявата е съ…Jan 19 2018skafeto.com

loading...