Физзарядка

Част от нас помнят времето когато сутрешната физзарядка преди училище беше задължителна част от деня на ученика.

Сега българска учителка от Асеновград възроди забравената традиция, предава Нова телевизия. Но ако едно време сутрешната гимнастика е била задължителна, то днес в асеновградското училище тя е по желание. А желаещи не липсват.

Физарядката започва в 08:15 часа сутринта. Отпред винаги е Христина Филипова – учител по физкултура от 21 години. Именно на нея й хрумва идеята да възроди ежедневната гимнастика преди училище. Тя обаче не е задължителна, а пожелаелна.

Христина Филипова казва, че го прави не заради носталгия по миналото, а от желание децата да спортуват.

Самите деца възприемат много положително инициативата като изразяват желание да танцуват и народни хора. Към физарядката често се включват и други учители.

Всъщност след като екипа на Скафето се разрови в интернет се оказа, че г-жа Филипова въобще не е единственият възкресител на тази полезна дейност. Миналата година и в училища в Пловдив, Стара Загора и други градове е била провеждана физзарядка по желание на учениците.

Разделиха децата в училище на бедни и богати: За едни каша, за други карначетаКупони за обяд в училищата на ниски и високи цени пуснаха фирмите за кетъринг и това веднага раздели…Feb 12 2019skafeto.com

loading...