как ходите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Важен показател за продължителността на човешкия живот, освен добре известните и безспорно доказаните фактори като болестите, тютюнопушенето, алкохолизма и наркоманията, високото кръвно налягане и и индекса на телесната маса, се оказва темпото с което ходите! Изследователи от университета Питсбърг са анализирали данни от систематичното наблюдение на 34 000 възрастни хора, на всеки от които е била измервана периодично скоростта, с която се движи нормално. Хората били разделени на групи според възрастта и наблюдението продължило от 6 до 21 години.

Резултатите показали, че при всички възрастови групи продължителността на живота се увеличавала с нарастването на темпото, с което ходели хората, но особено подчертана била тази зависимост при над 75-годишните!Ново изследване показва, че дълголетието ви зависи от вида на кръвната ви група и какъв чай пиете съобразно нейният видКръвната група на даден индивид съдържа информация относно неговите еритроцити (червените кръвни тел…Aug 17 2017skafeto.com

Причината е ясна: ходенето изисква разход на енергия и контрол постоянен върху движението, в което участват най-важните органи и системи: дихателната и кръвоносна системи, нервната система и двигателно-опорния апарат.

Тези, които вървят бавно или са изразходили голяма част от произведената в тялото им енергия, или някои от органите им са вече сериозно увредени. Трябва да се има предвид, че дългата бърза крачка тренира сърдечния мускул и забавя неговото отслабване с времето!

Да си припомним и статистиката отпреди десетки години: пощальоните, живеят средно 5 години по-дълго от хората, свързани с обездвижващите тялото професии! Затова не прекалявайте със стоенето пред компютрите, ходете на работа пеша, правете сериозни екскурзии с добро темпо, не се залежавайте пред телевизора и ще живеете достатъчно дълго, че чак да ви омръзне!Вижте къде е точката на 100-те болести. Това всъщност е точка и на дълголетиетоТака е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са пр…Apr 19 2017skafeto.com