приложения на захарта

Захарта е продукт, който използваме често, но само и единствено в кулинарията. И това е голямата ни грешка, защото се оказва, че има приложения на захарта, които можем да ползваме и да улесним ежедневието си неимоверно. Многократно сме говорили за невероятните приложения, които има солта. Оказа се, че тя върши чудеса не само в кухнята, а и на още много места из дома. Но сега ще поговорим за невероятните ползи и на захарта.

„Знаете ли, че този „бял дявол“ може да се използва като средство за ефективно подпомагане на почистването на апартамента? Е, аз не бях чувала. Но свекървата ми каза как може да се използва захарта и извън кухнята. Бях много изненадана.

Е, ще споделя и някои житейски хитринки с вас! Вероятно вече сте наясно за някои, но все пак от опит глава не боли“, така читателка на jenata.blitz.bg започва писмото си, което изпрати във фейсбук страницата им. Ето и част от съветите, които тя е научила от свекърва и сподели с нас:

Захарта като почистващ препарат
Сипете вода и с нея създайте смес, в която да има 20% захар и 80% оцет. След това навлажнете мека кърпа в тази течност и с нея избършете замърсената повърхност, дори от грубата мръсотия на пода няма да има следа. Ако трябва да миете съдовете и почистващият препарат свърши или търсите алтернатива, то захарта пак идва на помощ. Смесете 3 супени лъжици захар и една супена лъжица бакпулвер, а след това добавете малко вода. Получава се гъста паста, която ще ви помогне да измиете съдовете до блясък.

Трябва да се отървете от ръжда?
Просто разредете в малко количество лимонов сок 3 супени лъжици захар. Полученият разтвор трябва да се нанесе върху засегнатата от ръжда повърхност и да изчакате малко. И след това го разтрийте. Резултатът ще ви изненада.

Бонус!
И между другото, можете да се отървете и от неприятната миризма с помощта на захарта. Просто я смесете с капка течен сапун. Така се получава отличен скраб, който не само ще унищожи неприятните аромати, но и ще направи кожата копринена и гладка. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Вижте още:Тези приложения на портокаловите кори ще ви изумятПортокаловите кори обикновено отиват в боклука. Оказва се обаче, че тоа е една от основните ни грешк…Nov 13 2019skafeto.comНестандартни приложения на крема за ръце ще преобърнат живота виКремът за ръце е от онези продукти, които повечето от нас ползват само по предназначение. Но се оказ…Nov 2 2019skafeto.com


loading...