притча добрия стрелец

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за добрия стрелец, която ще ни научи защо трябва да имаме цели в живота, предоставена ни от Съновник.бг.

Живели в едно далечно село трима приятели, които непрекъснато се съревновавали във всичко. Тъй като те били добри стрелци един ден решили да премерят и уменията си в стрелбата. Искали обаче състезанието да премине честно затова отишли при най-големия мъдрец в селото, който да види уменията им и да отсъди.

Когато дошъл ред на първия стрелец, той опънал лъка си и стрелата хвръкнала. Прескочила близкия хълм и никой повече не я видял. След това дошъл ред и на втория стрелец. Той направил същото, но този път неговата стрела прескочила цели два хълма и се изгубила от очите на състезателите.

Ето че дошъл ред и на третия стрелец. Той обаче подходил по-различно от другарите си. Приближил се до съседното дърво, начертал мишена, а след това се прицелил и я пронизал точно в центъра.

– Е, мъдрецо, като видя как стреля всеки от нас, какво ще отсъдиш? Кой е най-добрият стрелец? – запитали приятелите.

– За мен нещата са съвсем ясни! Най-добрият стрелец е този, който си поставя цел и я улучи. Да стреляш безцелно е само губене на време и усилия! – категоричен бил мъдрецът.

Виж още:Притча за знаците на СъдбатаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Nov 18 2020skafeto.com

Поучителна притча за десетте девициВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Nov 17 2020skafeto.com

Прочетете тази притча за особняка – може да помогне и на васВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Nov 16 2020skafeto.com

loading...