притча озлобеното куче

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за озлобеното куче, предоставена ни от Съновник.бг. Тя ще ви научи, че озлобените и нападателни хора са тези, които най-много се страхуват. А заради тези страхове вярват, че светът е срещу тях и всеки цели да ги нарани.

Преди години един цар решил да приюти улично куче в прекрасния си дворец. Докато се разхожда, кучето случайно влязло в стая с милиони огледала – подовете и таваните били покрити със стъкло.

В тази стая то открило стотици други кучета, които приличали на него. Инстинктите му подсказали веднага да се озъби и да се защити. В отговор и останалите кучета се озъбили.

Кучето започнало да ръмжи заплашително, другите кучета му отвърнали със същото.
Вече кучето било убедено, че животът му е в опасност и започнало да лае, но в същия момент и останалите кучета залаяли. На сутринта нещастното куче било открито мъртвo. В стаята нямало никого, а то се изплашило от собственото си отражение и се впуснало в битка срещу него.

Поуката е, че ако в себе си крием някакви страхове и рани от миналото неизбежно ще ги виждаме в хората около себе си. Светът е нашето огромно огледало и показва ясно какво харесваме и не харесваме в себе си.

Виж още:Поучителна притча за трудностите, които съдбата ни изпращаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 6 2021skafeto.com

Притча за младото момиче и безскрупулния лихварВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 5 2021skafeto.com

Поучителна притча за сляпото момичеВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Jan 4 2021skafeto.com

loading...