притча бръмбара пеперудата

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за пеперудата и бръмбара, предоставена ни от Съновник.бг.

Пеперудата и бръмбарът обитавали една и съща горска поляна. Веднъж един човек минавал през гората и щом видял бръмбара, го запитал:

– Има ли някъде наоколо красиви рози, които да набера?

– Не, не съм виждал никакви такива растения. Тук има само пръст, тор и изгубени вещи, които вече никой не ползва – отговорил бръмбарът и започнал да разказва на какви находки се е натъквал в този район.

Не минало много време и на същия човек му се наложило да мине пак през гората, за да търси тор. Този път обаче той забелязал пеперудата и решил да я попита:

– Знаеш ли тук някъде да има тор? Казаха ми, че е пълно. Искам да взема от нея.

– Не съм виждала подобна мръсотия. Тук има само красиви цветя и билки, които ухаят приказно – отвърнала пеперудата.

При тези думи човекът само се усмихнал и си казал наум: Ясно! И при животните е както при нас хората – виждат само това, което искат да видят. Когато сме ведри, ние човеците винаги ще открием какво да изпълни ежедневието ни с красота. Когато сме мрачни пък, ще намерим за какво да се хванем, за да стане денят ни още по-лош.

Виж още:Поучителна притча за възлитеВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 11 2020skafeto.com

Прочетете тази притча за нещастника – може да помогне и на васВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 10 2020skafeto.com

Притча за правилните решенияВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 9 2020skafeto.com


loading...