притча пропиляното щастие

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за пропиляното щастие, която ще ни покаже защо трябва да обръщаме внимание на малките неща, предоставена ни от Съновник.бг.

Живял един човек, който искал да осъществи 3 свои мечти – да се ожени за красива жена, да има блестяща кариера и да стане известен.

Една зима голяма фирма щяла да го интервюира за свободно място. Той се стараел да не закъснее за срещата, защото това бил неговият шанс да осъществи мечтата си за кариера.

Докато вървял към фирмата, той видял как един възрастен мъж паднал на улицата. Човекът погледнал падналия, но решил, че е пиян и не му помогнал да се изправи, бързайки за интервюто. Събеседването обаче не минало добре и той не получил мечтаната работа.

В една лятна вечер този човек случайно видял трупа улични актьори и решил да изгледа тяхното представление. След края на етюда при него се приближила една от актрисите, преоблечена като старица и гримирана като клоун, която го попитала дали е харесал играта. Но човекът решил, че актрисата ще иска пари и не ѝ отговорил.

През една дъждовна вечер, докато този човек се прибирал у дома от рожден ден на приятел, видял жена, която плачела на една от пейките. Жената също го видяла и го помолила да поговорят, само за да сподели семейната си трагедия. Човекът обаче бил много изморен и не обърнал внимание на молбите ѝ.

Този човек починал в самота, а живота му бил нещастен. Когато срещнал своя ангел-хранител на небето, той го попитал защо съдбата не му е помогнала, за да сбъдне своите 3 желания.

Ангелът обаче му отговорил, че е имал шанса да реализира и трите си мечти, но не е имал очите, за да види отворените пред него врати.

Падналият човек на улицата бил генералният директор на фирмата, в която имал интервю. Ако бе отделил само минута да му помогне, щял да има блестяща кариера.

Актрисата, преоблечена като старица, била красавицата, за която искал да се ожени. И ако беше поговорил с нея, щели да се влюбят и да се раздават на семейно щастие до края на дните си.

А жената, която плачела под дъжда, била писателка. Ако бе изпълнил молбата ѝ да изслуша трагедията ѝ, тя щеше да се вдъхнови и да напише книга, която да посвети на него, изпълнявайки желанието му да стане известен.

Виж още:Поучителна притча за труда на родителитеВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Nov 9 2020skafeto.com

Индийска притча за желязното търпениеВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Nov 10 2020skafeto.com

Поучителна притча за хитрия оракулВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Nov 11 2020skafeto.com

loading...