притча сила любовта

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за истинската сила на любовта, предоставена ни от Съновник.бг.

В древни времена живял един везир, който се влюбил в красива млада жена. Не можел да откъсне поглед от нея и не спирал да мислил с какво да я направи щастлива, за да докаже силата на чувствата си.

Часове наред везирът се взирал в грациозната ѝ походка, наслаждавал се на звънкия ѝ смях и ослепителна усмивка. Много искал да се ожени за нея, но първо искал да докаже любовта си.

Младото момче, когато разбрало за намеренията на везира, се натъжило и той решил, че само с категорично доказателство ще може да спечели сърцето ѝ.

Отишъл при един от своите мъдреци и го попитал как да докаже любовта си, а мъдрият човек го посъветвал с думите: Дай ѝ това, което не можеш да ѝ дадеш.

Везирът се опитал да разтълкува мъдрите думи, но не успял и затова решил да следи девойката, за да ѝ даде това, което тя най-силно желае и по този начин да докаже чувствата, които изпитва.

Следейки я, той разбрал, че тя тайно се вижда с млад мъж и щом го види, очарователната ѝ усмивка веднага грейва.

Везирът разбрал, че много обича тази жена и я благословил да бъде с мъжа, в когото е влюбена.

Виж още:Поучителна притча за моливаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 4 2020skafeto.com

Поучителна притча за предразсъдъцитеВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 3 2020skafeto.com

Прочетете тази притча за художника – може да помогне и на васВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 2 2020skafeto.com