притча сляпото момиче

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за сляпото момиче, която ще ни научи да ценим хората около нас, предоставена ни от Съновник.бг.

Живяла някога една девойка. Тя била много нещастна, защото още в детството си изгубила своето зрение. Единственото нещо, което можело да я накара да се усмихне, било милото държанието на нейния любим, който неотлъчно бил до нея.

Девойката твърдяла, че много обича своето момче и ако може да прогледне само за един час, веднага би се омъжила за любимия си. Неочаквано един ден се случило чудо – момичето се събудило и видяло цялата красота на заобикалящия го свят.

Прогледналата девойка огледала всички чаровни мъже около себе си и своя невзрачен приятел, който също се оказал сляп. Тогава тя изпитала отвращение към доскорошния си любим и отказала да сключи брак с него.

Когато разбрало какво се е случило, момчето тихо заплакало. То решило да се сбогува с девойката с писмо, в което написало:

Грижи се за себе си, любов моя. И не забравяй, че колелото на живота се върти и този, който е здрав днес, утре може да е немощен. Никога не се знае къде ще спре то.

Виж още:Поучителна притча за майката и смъртттаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 31 2020skafeto.com

Тази притча ще ви научи как да откриете щастиетоВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 30 2020skafeto.com

Поучителна притча за годинитеВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 23 2020skafeto.com

loading...