https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една поучителна притча за мъдрите предсмъртни желания на султан Сюлейман, предоставена ни от Съновник.бг.

Преди да почине, султан Сюлейман Великолепни е предал своите последни три желания на главнокомадващия неговата армия, отнасящи се до неговото погребение.

Усещайки, че смъртта идва, султанът поискал да разговаря с главнокомадващия и му казал как иска да протече неговото погребение.

Първото желание на Сюлейман било саркофагът с неговото мъртво тяло да се носи от най-добрите лекари в империята.

Второто му желание било по време на траурната процесия, която преминава през града, да се хвърлят скъпоценни камъни и златни монети. А третото желание е било по време на цялата процесия ръцете на султана да висят извън саркофага.

Военачалникът бил изненадан от последната молба на султана, но той му обяснил голямата мъдрост зад решението си.

С първото си желание Сюлейман е искал да покаже, че и най-добрите лекари са безсилни пред смъртта. Хвърлянето на злато и скъпоценности показвало на хората, че всичко материално, което сме придобили, остава на земята.

Извадените ръце на султана е трябвало да покажат, че дори един от най-великите владетели напуска този свят с празни ръце.

Виж още:Поучителна притча за истинската любовВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Oct 16 2020skafeto.com

Прочетете тази притча за мъдрия философ – може да помогне и на васВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Oct 15 2020skafeto.com

Прочетете тази притча за майкатаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Oct 14 2020skafeto.com