притча трите типа хора

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за трите типа хора, предоставена ни от Съновник.бг.

Мъдър учител искал да представи на своите ученици трите типа хора, с които животът ни среща. Затова той им дал три играчки и ги попитал дали намират разлики между тях.

Учениците погледнали играчките и отговорили, че те им изглеждат напълно еднакви.

Учителят обаче помолил да ги разгледат по-добре. Тогава учениците забелязали, че имат дупки на различни места.

Първата играчка имала дупки на двете уши и когато един от учениците прокарал игла с конец, тя влязла през едното ухо и излязла през другото.

Втората играчка имала една дупка на ухото и една на устата и когато конецът се промушил пред дупката в ухото, излязъл през устата.

Третата играчка имала само една дупка в ухото и когото прекарали конеца през нея, той останал в играчката.

– Всеки човек е заобиколен от три типа хора, които приличат на тези играчки. Първите се преструват, че ви слушат, но истината е, че не обръщат внимание на думите ви и те влизат през едното им ухо и излизат през другото, точно като при първата играчка.

Има и хора, които ви изслушват, но след това ще разпространяват думите ви, за да ви наранят, както показа втората играчка.

Но има и трети тип хора, които наистина ще се интересуват от вас и ще пазят тайните ви, както конецът останата в третата играчка, казал мъдрият учител на своите ученици.

Виж още:Поучителна притча за корабокрушенецаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 16 2020skafeto.com

Прочетете тази притча за хорското мнение – може да помогне и на васВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 17 2020skafeto.com

Притча за помощтаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Dec 18 2020skafeto.com


loading...