марината за крехко месо

Приятел готвач ми каза за една марината, с която и най-жилавото месо се превръща в истинска фантазия – става толкова сочно и крехко. Тайната на маринатата се крие в един екзотичен плод, който вече от много години присъства трайно на българските пазари – киви. Оставете месото да престои за едва един час в направено на пюре киви и ще останете учудени какво ще получите.

За да спестите време към пюрето от киви можете да добавите и любимите си подправки – така впоследствие няма да е необходимо да се занимавате отново с месото. За едно кило месо са необходими два броя киви. Можете да го пюрирате с пасатор или чопър, а ако не разполагате – просто го настържете на едро ренде.

Добавете към зеленото пюре сол и черен пипер на вкус, както и други предпочитани от вас подправки. Сложете всичко в купа, разбъркайте добре и покрийте месото плътно с найлоново фолио (слага се на върху купата, а върху самото месо и се натиска, за да се уплътни).

По желание може да сложите при месото и маринатата лук и чесън нарязани на по-едро – този съвет е за тези, които, разбира се, обичат лук и чесън. Не прибирайте купата в хладилника,  оставете я на стайна температура.

Краси Ранков разкри как приготвя кулинарното си чудо – пълнен свински врат. Само трябва да сложите в маринатата две лъжици…Малцина знаят, че звездата от сериала „Стъклен дом“ Красимир Ранков е родом от Балчик. А там знаят д…May 25 2017skafeto.com

Месото трябва да престои в маринатата един час, ако мислите, че е по-жилаво – до два часа, но не и повече. След като изтече времето извадете месото и го почистете небрежно от пюрето от киви с вилица или нож, но не го плакнете на течаща вода. След това го пригответе по желания от вас начин. Ще останете учудени колко крехко и сочно ще е то.

Добър апетит!Съседката ми каза тази рецепта! Ако готвя пилешко месо, вече го правя само така – с вкусна карамелена коричка и божествен ароматКаквото и да се говори за пилешкото месо, то си остава основна част от менюта на българина. Освен то…Nov 2 2017skafeto.com

loading...