пророчество на Шпенглер

В началото на миналия век, през 1918 година роденият в Германия философ и културолог Освалд Шпенглер / 1880 – 1936 /публикува истинско пророчество в лицето на своя труд „Залезът на Запада“. В него той с плашеща прецизност предсказва смъртта на европейската цивилизация през следващите 100 години.

Тогава малцина са приели сериозно думите и дори са определили книгата като „научна- фантастика“ в стила на Жул Верн. Но се оказа, че Шпенглер е бил напълно прав. Няма съмнение, че славната и най- развитата досега в историята Европейска цивилизация е тежко болна и бавно умира.

Да, оказа се, че Освалд Шпенглер се оказа нещо като Нострадамус на 20- тия век. Известно е, че той е единственият човек, от когото се е страхувал дори Хитлер. По време на среща с фюрера през 1933 г., Шпенглер, за негов ужас, пред свидетели, открито осмива плановете на лидера на Райха да завладее света. За щастие, се разминава със затвора и смъртта.

Случва ли се ужасяващото пророчество на Шпенглер от преди век за края на Запада?

Още през 1918 г. философът е казва: – „След около сто години ще дойде краят на Европа!И ще стане по следния начин – първо ще се втурнат потоци от непознати – тогава пришълци от други страни и континенти, ще започнат погроми, бунтове, самотници и терористи ще стрелят по тълпата.

В същото време една ужасна криза ще удари икономиката. Ще се появят смъртоносни болести, епидемии. И за около пет години преди края на смъртта на цивилизацията ще започнат глобалните промени в климата. Земята ще се замърси, ще се замърси и атмосферата, въздуха!“

Удивително е, че точно това виждаме сега.

Ако се обърнем към Историята, ще открием една странна закономерност. Всяка велика цивилизация е живяла средно от 1,5 до 2 хиляди години.

Древна Гърция, Древен Рим, Вавилон, индианците маи, ацтеките от Латинска Америка, Китайската империя. Европейската цивилизация сега е 2021 г. от рождението на Христос.

Сривът на съвременна Европа вече следва същия сценарий. Сривът започна от същото място, където започна всичко – в Гърция. Удивително е, че Освалд Шпенглер пише за това 94 години преди началото икономическа криза в Гърция.

Любопитно е, че съвременните демографи вече установиха случващото се – застаряването на бялата раса, голяма раждаемост страните на Третия свят, мащабната миграция към Европа и Щатите.

Прогнозата на Шпенглер – белите хора на Земята стават по-малко, а бялото просто се топи като пролетен сняг пред очите ни!

Вижте още:
Какво ни казва упадъкът на Римската империя за вирусите и бъдещето?В началото на 2020 г., след като неизвестен коронавирус се появява в Китай и след това препусна по ц…Jul 16 2021skafeto.com

Хроники от бъдещето: Невероятната история на Пол Амадеус Динак от 3096 г.За първи път тези записи са публикувани в края на 20-те години на 20 век. Авторът им твърди, че е би…Dec 1 2020skafeto.com


loading...