Чирков здравеопазване

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„С 4 структури може да се оправи родното здравеопазване“, заяви в предаването “Лице в лице” по bTV професор Александър Чирков. Първата структура, по думите му, трябва да е комисия, която да се назначава от министъра на здравеопазването.

Той заяви, че негови американски колеги са готови да помагат на българското здравеопазване. По думите му трябва да се обикалят болниците и да се наблюдава дали те напредват.

„Трябва да се премахнат безразсъдните действия на лекарите, без да ги контролира никой. Трябва да се мисли, кое е най-доброто за пациентите. Отношението е важно за качеството на здравеопазването“, каза проф. Чирков. Той даде пример, че е безразсъдно да се поставят много стендове. Доказано е, че хора които са агресивни, желаят отмъщение, живеят много по-кратно, каза кардиологът.Професор Чирков: Тодор Живков искаше медицина като в Германия. Светилото запознава Бойко Борисов с ЦаряПрофесор Чирков е един от най-уважаваните сърдечни хирурзи у нас. Зад гърба си има дългогодишна кари…Feb 14 2018skafeto.com

Александър Асенов Чирков е български лекар и кардиохирург. Роден е в Лом на 27 януари 1938 г. Завършва Висшия медицински институт в София през 1962 г. Заминава през 1966 г. за Западен Берлин, където специализира при известния кардиохирург проф. Бюхлер.

Остава там като лекар в Университетската болница, после се прехвърля в Западна Германия – в университета във Франкфурт на Майн и в университета във Фрайбург, където е професор от 1981 г. През 1984 г. се завръща в България, поканен от акад. Атанас Малеев, ректор на Медицинската академия и заместник-министър на здравеопазването.

Извършва първата сърдечна трансплантация в България и на Балканите през 1986 г. Дълги години е директор на болницата „Св. Екатерина“. Проф. Чирков печели световна популярност и признателност за професионализма си в сферата на сърдечните болести, операции, трансплантации и родното здравеопазване като цяло.
Източник: bgnow.euПроф. Чирков разкри кой е най-големият враг на сърцето! Ето каква е истинатаНе е тайна, че нивата на смъртните случаи, вследствие на сърдечни проблеми у нас са много високи. Пр…Oct 27 2017skafeto.com