Съдът измени мярката на бившия кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова под „домашен арест“, съобщават от news.bg.

Има едноседмичен срок за обжалване на по-леката мярка и след тази седмица може да се върнат в ареста, но по-леката мярка влиза в сила от днес. Това съобщи Петър Кърджилов – бившият пиар на столичния район „Младост“.

Във ФБ профила си той публикува снимка на карикатуриста Христо Комарницки, който рисува сцени от съдебния процес, каквато е американската практика.

„Вещите лица лекари, които сега отговрят в съда са категорични, че престоят на Десислава и Биляна в ареста влошава физическото и психическото им здраве“, пише Кърджилов.

Специализираната прокуратура протестира незабавно определението на Специализирания наказателен съд, с което днес мерките за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха изменени в по-леки – „Домашен арест“.

Освен протест, прокуратурата внесе в съда и искане да се спре предварителното изпълнение на мерките за неотклонение „Домашен арест“ на Иванчева и Петрова до произнасяне на въззивната съдебна инстанция. Това искане е направено с оглед предотвратяване на възможността подсъдимите да се укрият и да извършат ново престъпление.

loading...