котешко кафене

Котешко кафене? Вече е факт и у нас, а първото такова отвори вратите си за клиенти преди дни в София, съобщава сайта uspelite.bg. Тенденцията да се правят подобни заведения, с фокус върху любопитните животники, от известно време набира популярност в десетки държави. Идеята, че докато човек си пие кафето може да се полюбува на пухкав домашен любимец въобще не е лоша.

Концепцията за котешките кафенета тръгва от град Тайпе през 1998 г. Истински големият интерес за такива кафенета обаче, идва от Япония. През 2004г. в Осака е открито първото кафене с котки. Към този момент заведенията от този тип в Страната на изгряващото слънце са над 150.

За последните години японците доразвиват първоначалната идея, така че да се предлагат котешки заведения за всеки вкус. Списъкът включва кафенета само с черни котки, с дебели котки, с редки породи котки и т.н.

Японците са особено доволни от тези заведения, тъй като се оказва, че повечето граждани живеят в малки, тесни апартаменти, в които е невъзможно, а често и забранено да се отглеждат домашни любимци. Затова и котешките заведения се радват на своя успех – те предлагат уютно пространство, в което посетителите могат да се насладят на компанията на пухкавите животинки, да поиграят с тях, да ги гушкат и най-вече – да се разтоварят от стреса.

Котешките заведения набират слава в страни като Франция, Германия, Италия, Канада, САЩ, а вече и у нас. Котешкото кафене, намиращо се на улица „Будапеща“ 26, посреща своите посетители с шест котки. Животинките не само са готови да бъдат отлична компания, но и се надяват в лицето на някой посетител да намерят своя нов стопанин. Всички котки споделят обща съдба – спасени са от улицата или идват от приюти. Те са обезпаразитени и ваксинирани и в търсене на своя истински дом.

В спокойното котешко кафене предлагащо тишина имате отлична възможност да поработите, почетете книга или просто се наслаждавате на деня, докато в скута ви мърка някое коте, а друго се боричка с шареното кълбо в краката ви. Помещението е разделено на три стаи с отделни кътове за работа и почивка, дивани, фотьойли и работни маси. Предлагат се различни напитки, които бихте могли и сами да си сервирате при желание. Самите котки също разполагат с легълца, играчки и вкусотии.

Цената е 8 лв. на час, в която са включени и напитките, след първия час всеки следващ е по 2 лв., а работното време е между 09:00 и 18:30 часа. За деца до 10 години е безплатно, а съответно се предлагат и отстъпки.

Първото котешко кафене бе открито в столицата

Освен с котешко кафене, столицата ни вече се сдоби и с „паркинг за кучета“. Табелките се появиха в града наскоро и идеята е стопаните да има къде да оставят домашните си любимци, докато пазаруват. Снабдени са със специални накрайници за завързване на каишка, а на самите табелки е залепен и шеговит надпис „безплатно за 30 минути“. Столичани са доволни от новата придобивка в града.

loading...