работа за мързеливи

Със сигурност всички са чували за свободните места за пазачи на необитаеми острови и преброители на пингвини на полярни станции. Някои от тях често се оказват рекламен трик, но достъпни професии, които изискват минимум усилия, все пак още съществуват, пише money.bg.

В тази статия сме подбрали 7 чудесни примера какво можете да работите, ако не ви се работи.

 

Модел за художници

Коя е идеалната работа за мързеливи?
Източник: Instagram / Jen the Body Painter

Той също така е демонстратор на пластични пози. Свенливостта не е пречка за тази дейност: моделите не винаги позират голи. Понякога са необходими само лице или ръце, за да се участва в художествения процес. Младост и представителен външен вид също не са задължителни – художниците се нуждаят от хора от различни типове външен вид и възраст. Но издръжливостта е полезна: трябва да позирате с часове, с кратки почивки. Образът на човешкото тяло от природата е включен в задължителната учебна програма за преподаване на академично рисуване и моделите винаги ще бъдат търсени.

 

Участник в експерименти със сън

Коя е идеалната работа за мързеливи?

Медицинските експерименти са невинаги са безопасен начин за печелене на пари. Но това не се отнася за изследванията на съня: при тях изследваните субекти са заплашени от дълги и спокоен сън в името на науката. Лекарите и невролозите набират субекти по целия свят и те се избират въз основа на начин на живот, възраст или здравословно състояние. Можете да печелите до $1000 на ден.

 

Професионален чужденец

Коя е идеалната работа за мързеливи?

Друг начин за печелене само от външен вид е преместването в Китай. Местните компании привличат европейци да присъстват на бизнес срещи, представяйки ги за чуждестранни партньори, за да покажат мащаба на фирмата или събитието. Не е необходимо псевдобизнесменът да знае китайски, а са готови да му плащат до $1000 на седмица. Тази практика е особено популярна в сферата на недвижимите имоти.

Нает роднина

Коя е идеалната работа за мързеливи?
Craig Adderley from Pexels

Според Telegraph за да печелите пари като нечий дядо или братовчед също ще трябва да се преместите в Азия. Office Agents е японска агенция, която осигурява членове на семейството за сватби и тържества. Поканването на такъв роднина на тържеството струва на клиента 20 000 йени (около 200 долара), за прочувствена реч – още 10 000 йени (100 $). А богатите угощения са приятен бонус от работата.

 

Личен онлайн купувач

Коя е идеалната работа за мързеливи?

Професия за тези, които обичат да пазаруват, но не обичат да напуснат дома си. Същността на тази необичайна работа е да намерите в Интернет продукта, от който се нуждае клиентът, и да го закупите на изгодна цена. Спечелването на многодневен търг или търсенето на артикул с ограничено издание носи около 20 долара на час в САЩ.

Изданието uznayvse.ru отбелязва, че и в Русия периодично се появяват и свободните работни места за пазарен търсач – за намиране на стоки в чуждестранен онлайн търговец можете да получите около 13 хиляди рубли на месец (около 300 лева).

 

Разхождане на кучета

Коя е идеалната работа за мързеливи?
Снимки: Yaroslav Shuraev

Тази типично американска дейност вече идва и в Европа. За да отмените собственика от разходка с кучето, ви трябва само любов към животните и свободно време. Но не се и плаща много. Тази нискоквалифицирана услуга в Москва се предлага за около 250 рубли (5-6 лв.) за час разходка с домашния любимец, а в по-малките градове са готови да работят и за половината от тази сума. Тази дейност става по-изгодна, ако си осигурите няколко кучета за ежедневно двуразово извеждане на разходка.

 

Чакане на опашка

Коя е идеалната работа за мързеливи?
Konstantin Khrustov from Pexels

Ако не сте намерили достатъчно проста и лесна работа, измислете я сами. Този девиз изглежда е ръководил Робърт Самюел през 2012 г., когато предлага услугата чакане на опашка. Стоейки понякога с часове на дълги опашки за билети за популярни шоута или за новия iPhone, той печелел до $1000 на седмица.

Днес персоналът на компанията на Самуил SOLD inc. стои на опашки вместо жителите на Ню Йорк, които искат да се тестват за коронавирус, като получават 60 долара на човек.

В Русия свободните места за тестери на дивани си остават много популярни – въпреки недоверчивото отношение на кандидатите, работата все пак се оказа реална, поради което такива позиции все още се появяват на съответните сайтове в Интернет.

Вижте още:
Какво се търси на пазара на трудаПродавачки и касиерки в търговията изместиха на второ място IТ сектора в обявите за работа. Търсенет…Sep 10 2021skafeto.com


loading...