раждането на сина й

Личните истории, споделени в публичното пространство не само са интересни на нас, хората, но и могат да бъдат поучителни. Опитът на другите може да ни послужи като отправна точка, може да ни помогне да избегнем някои грешки или най-малкото да се подготвим за евентуални проблеми, които могат да възникнат в дадена ситуация. Днес ви представяме една история, която ще ви разтърси. Става дума за една жена, при която раждането на сина й минава успешно, а трудното идва след това.

Всичко започна прекрасно. Бременността ми бе по-лека и от първата, спомня си Алехандра, предават от jenata.blitz.bg. Не бях болна, чувствах се добре. Всички тестове и ултразвукови изследвания бяха нормални и на 19 април 2016 година се роди нашето дългоочаквано бебе, добавя Алехандра. Раждането минало добре, но тревожни мисли не спирали да се въртят в главата на Алехандра. Синът й Тими се родил истински герой с тегло 3960 грама и височина 59 сантиметра. Бебето бе показано на майката и всички тревоги изчезнали.

Само 4 часа по-късно обаче в отделението влезе лекар. Той съобщил на Алехандра, че детето й умира. Неонатологичният скрининг показал сърдечно заболяване на детето й. Чували се шумове при сърцето, а съдържанието на кислород в кръвта му рязко спаднало. Кожата на новороденото посивяла, а то буквално се топяло пред очите на лекарите. Наложила се спешна операция.

По-късно родителите научиха и точната диагноза на Тими – „Атрезия на белодробната артерия с непокътната интервентрикуларна преграда. Атрезия на трикуспидната клапа и Хипоплазия на дясната камера”. Тими претърпя още две операции през първите дни от живота си. Той не може да живее без специални лекарства, които ще се наложи да приема до края на живота си. Това обаче не е най-лошото.

При изследванията се установява наличието на голям брой колатерали – резервни кръвоносни съдове. Налага се нова операция. „Докторите ни предложиха да изчакаме, докато Тими навърши 4-5-годишна възраст. Той в момента е на 3. Прокрастинацията е пагубна за тялото на детето. Съдържанието на кислород в кръвта му спада, защото расте твърде бързо за възрастта си. Сърцето му просто не може да се справи”, казва Алехандра.

В чужбина ни препоръчаха операцията да се извърши незабавно, тъй като в организма настъпват необратими промени. След операцията шансовете му за живот ще се увеличат многократно. Един от най-добрите сърдечни хирурзи в Европа М. Хазекамп е готов да оперира Тими в испанска клиника, като част от специална програма, тъй като в Холандия, където работи специалистът, цената е много висока.

Въпреки отстъпката, цената е огромна за едно обикновено семейство. Тома е изключително дете – умно, внимателно и сърдечно. Всеки ден той е истински герой, защото се бори ежедневно със смъртта. Той се опитва да бъде полезен и помага на майка си да почиства вкъщи – събира играчки, носи чинията си до мивката, но се уморява много бързо.

Опитва се да прави всичко като възрастен. Обича животните и да слуша приказки. Той обаче не може да тича и да скача като едно нормално и здраво дете. Ако тръгне да го прави, започва да се задушава, а устните му посиняват. Дори когато си почива, той диша тежко. В момента родителите му събират пари и се молят, да не стане прекалено късно, когато успеят.Личната история на една жена: Аз съм сама, защото искам, а не защото никой не ме иска„Не съм някаква красавица, но със сигурност бих обърнала няколко разбирачески погледа след себе си. …May 3 2018skafeto.comИсторията на една силна жена: Минах през ада, но забременях на 41Някога Флавия Флорес е била модел, но преди пет години й се наложило да се сблъска със страшна диагн…Jul 12 2019skafeto.com


loading...