варенето на яйца

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всяка домакиня има опит с варенето на яйца. И всяка е изпитвала затруднения щом тръгне да ги бели, пише jenata.blitz.bg. Е, ето го и най-големия мит, който всяка жена е чувала: „За да направите яйцата лесни за белене, трябва да ги поставите в студена вода след готвене„.

Знае, че си е почти форма на изкуство да обелим лесно и перфектно яйцето. Но да го потопите в студена вода не е достатъчно.

Според майсторите готвачи трябва да потопите свареното яйце във вряла, а не в студена вода. Звучи странно, но наистина работи. Въпреки това, трябва да сте внимателни, защото при различни температури, яйцата могат просто да се счупят.Учени: Не дръжте яйцата на вратата на хладилникаАко държите яйцата си на вратата на хладилника, мислейки, че те ще останат годни за консумация за по…Jan 17 2019skafeto.com

Ето още няколко тайни:

➡️ Колкото по-свежо е яйцето, толкова по-трудно е да се отлепи черупката.

➡️ Готовите яйца трябва да се поставят в ледено студена вода за най-малко 15 минути, след което да се почистват под студена течаща вода.

➡️ За да сте сигурни, че яйцата 100% няма да се счупят, опитайте да ги приготвите в двойки.

Заключение:
Митът за студената вода след варенето на яйца работи, но само ако всички други правила са спазени!Диетата с яйца прави истински чудеса. Режимът сваля 10 кила за 2 седмициЮни е и дойде времето на летните почивки. Независимо дали ще се насочим към морския бряг, планината …Sep 14 2018skafeto.com