Нивата на заетост на хотелите в Сингапур са стигнали най-високото си ниво от повече от десетилетие. Докато милиони граждани на Хонконг протестират по улиците и блокират летището, туристите и бизнес събитията са се преместили в Сингапур.

Данните, публикувани от сингапурския съвет за туризъм, показват, че средните нива на заетост в хотелите в големите градове достигат 93.8% през юли. Това е най-високото ниво от 2005 г. насам.

Данните показват също и най-високи приходи на стая от почти четири години. Анализаторите и хотелиерите заявиха, че са подпомогнати от конференции, преминаващи от конкурентния Хонконг, тъй като протестите, които започнаха в средата на юни, стават все по-бурни.

Global Wellness Summit, събития на което се събират около 600 делегати в индустрията за здраве и красота, е насрочена да се проведе в Сингапур през следващия месец. Години наред събитието се е провеждало в Хонконг. Говорителят на събитието заяви, че това е „за да се гарантира, че пътуването е възможно най-безпроблемно“.

Китай с остър тон срещу външния министър на Германия заради ХонконгКитай недоволства от срещата, проведена между германския външен министър Хайко Маас и хонконгския се…Sep 11 2019skafeto.com

Маркъс хана, генералният мениджър на сингапурските хотели Fairmont Singapore and Swissotel The Stamford, сподели, че за изминалия месец е имал над 60 големи бизнес групи, който са дошли от Хонконг. В неговите хотели тези групи са резервирали за по 5 нощувки.

Хана каза, че хотелите му, които предлагат зали за срещи и конференции, са получили редица запитвания от компании, които искат да преместят събития си от Хонконг на фона на вълненията.

Военни развяват знамена в близост до Хонконг. Пекин ще нахлуе ли?Все повече военни и полицейски части са разположени в близост до Хонконг през последните няколко дни…Aug 15 2019skafeto.com

В Хонконг летището е претърпяло многократни прекъсвания поради демонстрации, а хотелските оператори съобщават за по-ниски проценти на заетост и анулиране на резервации.

Редица държави, включително Сингапур, са посъветвали своите граждани да отложат пътуване си до бившата британска колония.

„Перспективите остават мрачни за септември и останалата част от годината за Хонконг“, каза Алиша Сий от туристическата агенция „Династия Травел“.

Тя добави, че запитванията и резервациите са спрели след прекъсването на летището през миналия месец. „Сега има ефект на преливане… Пътуващите за почивка и бизнес предпочитат да посетят Сингапур вместо Хонконг.“

Сълзотворен газ и водни оръдия срещу протестите в ХонконгНапрежението в Хонконг ескалира. Полицията е използвала сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращ…Aug 31 2019skafeto.com

loading...