Болката

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Травмите, получени в детството, често остават за цял живот. Децата, станали жертви на родителски амбиции и неправилно възпитание, трудно се отърсват от това пагубно влияние. Нещата стават необратими, ако не успеят да намерят подходящ партньор, който да им бъде истинска опора.Лична драма: Грехът на майка ми и свекъра съсипа живота ниСемейните отношения са сложна система от връзки, които лесно могат да се объркат. Обикновено децата …May 8 2019skafeto.com

В траур съм. Днес разпръснах праха на покойната си приятелка над реката, която тя сама избра, докато беше още жива. Славена си отиде от този свят едва навършила 50 години. Целият й живот беше пример за това как една жена не трябва да живее и как не бива да ставаме заложниците на любовта, включително и на майчината. Нейната жестока история започва от самото детство.

Приятелката ми имаше жесток баща, който я наказваше за най-малкото провинение. Изправяше я в ъгъла на стаята и за назидание я пребиваше с дървена пръчка, споделя читателка на вестник „Лична драма“. Докато той я малтретираше, майка й се преструваше, че нищо не вижда. Години по-късно Славена завърши университета с отличен успех.

Младежите я избягваха, въпреки че беше много красива и общителна. Водена от страха, че баща й няма да одобри партньорите й, на 30 години тя продължаваше да бъде сама. За късмет скоро тиранинът почина и най-накрая приятелката ми се измъкна от оковите, с които я държеше.

Любовникът й, от когото тя роди дете на 33, се оказа не по-малък изрод от покойния й баща. Иво я посещаваше, когато си поиска и си тръгваше все така неочаквано. Отнасяше се към Славена, сякаш му бе прислужница. Дори раждането на сина му не го накара да промени отношението си към нея.

Не призна момчето за свой син, нито пък й предложи брак. Независимо че имаше преуспяващ бизнес, отказваше да плаща издръжка, но за сметка на това я принуждаваше да се грижи за парализираната му майка, когато пътуваше в чужбина. Накратко: използваше Славена, както си пожелае.

Много пъти убеждавах приятелката си да прекъсне тази порочна връзка, да си намери нормален съпруг и баща на детето. Но тя ми възразяваше, че няма по-добър от Иво и продължаваше да се подлага на обиди и унижения.

Изминаха години. Момчето порасна разглезено и егоистично. Славена изпълняваше всичките му капризи и вечно му прощаваше. Ако синът научи нещо от баща си, то е, че може да се подиграва с майка си безнаказано. Използваше я, ругаеше, за кратко време превърна собствената си майка в слугиня.

Самата тя най-накрая започна да осъзнава, че нещо не е наред: мъжът й не се държи като мъж, нито пък синът й като син и че никой от тях не я обича. В резултат на всичко това тя се разболя. Рак. Изгоря за шест месеца, сякаш искаше да освободи хората си от себе си възможно най-скоро. Синът й отдавна нямаше нужда от нея, майката на Иво почина – защо да живее още?

Преди смъртта си Славена пожела да разпръснем праха й над реката, която толкова обичаше. Днес аз изпълних последната й молба. Боли ме! Една красива талантлива жена изгоря като пеперуда на слънце, в огъня на жертвената любов…Лична драма: Любовницата на съпруга ми се оказа моята родна майкаПрактиката е показала, че младото семейство не трябва по никакъв повод да живее в дома на някой от р…May 15 2019skafeto.com


loading...