Рая Ада

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание. Ето една притча за Рая и Ада, която ще ни научи да оценяваме това, което имаме, предоставена ни от Съновник.бг.

Един добряк издъхнал при несправедливи обстоятелства и тъй като през целия си земен път се стараел да помага на хората и да не ги нагрубява, Господ веднага го настанил в Рая. Още щом пристигнал там, на добряка му направило впечатление колко е красиво наоколо.

Птиците пеели мелодични песни, слънцето греело, а навред полята били осеяни с пъстри цветя. При вида на цялата тази красота добрякът се изпълнил с щастие. Наслаждавал се на всеки прекрасен миг и не спирал да благодари, че е на това място.

Един ден обаче го заглождило любопитство.

– Щом има Рай, значи и Ад трябва да има. Как ли изглежда тогава преизподнята? – замислил се праведникът.

Господ веднага чул мислите му и понеже човекът бил добряк, решил да го награди, като удовлетвори любопитството му. Извикал го при себе си и го отвел пред портите на Ада. Само след миг той отворил огромните врати и му показал какво има зад тях.

Надниквайки в Ада обаче, добрякът онемял. Та там всичко изглеждало като в Рая – времето било прекрасно, птичките чуроликали, поточетата румоляли… Само хората изглеждали тъжни и при цялата тази красота не спирали да се тюхкат колко са нещастни.

– Боже, защо тези човеци са толкова нещастни. Не знаят ли, че и при тях има същите блага като в Рая? – запитал добрякът.

– Не – отговорил Господ. Те не си дават сметка за това, което притежават и се измъчват, че хората в Рая имат нещо повече от тях. В това се състои тяхното най-голямо наказание.

Виж още:Притча за страстта, любовта и обичтаДа обичаш някого не е същото, както когато те привлича или пък си влюбен в него. Разликата между тез…Oct 6 2020skafeto.com

Важно е всеки да знае притчата за приоритетите в живота!В притчата човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Sep 30 2020skafeto.com

Народна притча за трите съвета на мъдрата рибаВ притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука и упование, а дори и своето призвание.…Oct 1 2020skafeto.com


loading...