рейгън извънземни

През 1985 г., по време на първата им среща в Женева, американският президент Роналд Рейгън изненадва съветския лидер Михаил Горбачов. По време на частния прием американският лидер директно пита съветския си колега: „Ако Съединените щати бъдат нападнати от извънземни, можем ли да разчитаме на вашата военна помощ?“, пише hiddentruth.

Повечето експерти и до днес смятат, че това не е било нищо повече от риторичен въпрос. Опит да се намери допирна точка с Москва за диалог. Но има и такива, които мислят, че американският президент, запален по темата за НЛО, сериозно се е страхувал от подобен сценарий. До 1985 г., когато се провежда срещата в Женева, отношенията между СССР и Съединените щати са описвани като „едни от най-враждебните за целия период на Студената война“.

Първата среща между американския президент и съветския генерален секретар се случва в Женева през ноември 1985 г, по време на която страните не се споразумяват за нищо. Рейгън смята Горбачов за „твърдоглав болшевик“, а Горбачов нарича американския лидер „ретрограден динозавър“.

Няколко години по-късно става известно, че на тази среща се обсъждат не само въпросите за намаляване на ядрените арсенали, но и създаването на военен съюз в случай на хипотетична инвазия на извънземна цивилизация.

Роналд Рейгън искал от Горбачов военен съюз срещу извънземни

Звучи невероятно, но впоследствие този факт е потвърден както от Горбачов, така и от Рейгън.

Разговорът се провежда насаме, далеч от членовете на правителствените делегации. Допуснати са само преводачите на лидерите. Рейгън пита Горбачов дали СССР ще предостави военна помощ на Съединените щати в случай на извънземна инвазия. Съветският лидер е изненадан, но без колебание отговаря, че в подобен случай несъмнено СССР и САЩ ще бъдат на една страна.

Повечето експерти и изследователи смятат, че внезапния въпрос на Рейгън за извънземните не е нищо повече от ораторски. Рейгън е убеден и непримирим антикомунист, докато Горбачов е смятан за също толкова убеден марксист-болшевик. Имат нужда от някаква клауза за безусловно съгласие. Определена платформа, на която позициите им да са еднакви на 100 % независимо от идеологията.

Експертите твърдят, че първо Рейгън се шегува и сваля общото напрежение. Второ, изследва противника. Трето, убеждава се, че американо-съветската конфронтация все още има някакви граници, отвъд които няма да премине.

В случай на хипотетична заплаха за човечеството, СССР е готов да остави настрана различията и да действа като съюзник. Въпреки, че тази заплаха е теоретична, за Рейгън става ясно, че новото съветско ръководство се ръководи повече от прагматични съображения, отколкото от чисто идеологически догми.

Има обаче и друга гледна точка за диалога между двамата лидери. Някои изследователи смятат, че Рейгън се страхува сериозно от извънземно нашествие и молбата му не е ораторство, а реално предложение за военен съюз, който да защити Земята от хипотетична заплаха.

От всички американски президенти Рейгън е може би най-обсебения от НЛО. Извънземните редовно се споменават от президента в публични речи. Има поне десет известни изявления на Рейгън по този въпрос, включително и в разговори с политически лидери.

Най-известната реч от този вид е речта на американския президент на сесията на Общото събрание на ООН през 1987 г., две години след същата среща с Горбачов.

Тогава Рейгън заявява, че нашествието на извънземните ще се превърне в обединяващ фактор, благодарение на който всички земни различия, конфликти и спорове ще изчезнат и хората ще станат истински единни пред тази заплаха. Дори се чуди дали е започнал първият етап от това все още невидимо нашествие и извънземните вече не са сред земляните.

Повечето политически лидери приемат речта на Рейгън като риторика, но фактите показват, че президентът наистина е обръщал голямо внимание на темата за НЛО. Това се доказва от много хора от обкръжението на президента, които споменават в мемоарите си как той организира колективни прожекции на фантастични филми за извънземни на своите подчинени.

Журналистът Дейвид Кларк, в книгата си „Извън сенките: НЛО, установяването и официалното прикриване“, твърди, че Колин Пауъл, бъдещият министър на отбраната на САЩ, а по онова време съветник на Рейгън, редовно изтрива от изказванията препратки към „хуманоиди, извънземни и летящи чинии“. Въпреки това няколко пъти Рейгън ги споменава.

Освен това, в средите на американските уфолози е много популярна историята, че Рейгън е единственият президент, който директно наблюдава неидентифициран летящ обект.

Роналд Рейгън искал от Горбачов военен съюз срещу извънземни

Твърди се, че това се е случило през 1974 г., когато той все още е губернатор на Калифорния. Тогава Рейгън вижда светеща топка, която придружава самолета му. Тази история е известна от думите на пилота, за когото се твърди, че е управлявал самолета. Самият Рейгън никога не го потвърждава публично.

Някои привърженици на теориите на конспирациите са сигурни, че известната Стратегическа отбранителна инициатива, известна още като Програмата „Междузвездни войни“, която е частична космическа система за противоракетна отбрана, изобщо не е замислена срещу СССР, а само в случай на хипотетична атака от Космоса.

Най-екстравагантната версия за постъпката на Рейгън описана по-горе е, че той се страхува, че СССР може по някакъв начин да установи контакт с извънземни цивилизации и да използва техните технологии, за да спечели Студената война.

От 60-те години на миналия век една теория на конспирацията става популярна в средите на радикалната десница на американските консерватори, според която съветските лидери са получили своите модерни технологии от извънземни хуманоиди.

В подкрепа на този факт те се позовават на историята, за която се твърди, че принадлежи на сенатор Ричард Ръсел, който посещава няколко града в СССР през 50-те години на миналия век. Ръсел със собствените си очи наблюдава неизвестен летящ обект в Съветския Кавказ, излитащ от място, обслужвано от хора и стига до заключението, че комунистите определено си сътрудничат с извънземни сили и съобщава за това на американското разузнаване. Но, няма доказателства за тази история, а Ръсел никога не е говорил публично по тази тема.

Въпреки несигурността на аргументите и очевидната скандалност, теорията за „извънземния комунистически заговор“ се обсъжда в кръговете на най-дясната част на американските консерватори по време на Студената война.

Много политически представители на тези кръгове открито защитават реалността на НЛО. Най-известният десен консерватор от ерата на Студената война – сенатор Бари Голдуотър, е твърд привърженик на съществуването на извънземен живот. Той многократно публично потвърждава това и дори обвинява правителството на САЩ, че крие фактите за НЛО.

През 1964 г. Голдуотър е кандидат за президент на САЩ. Един от най-забележителните му поддръжници, който участва активно в президентската му кампания, е амбициозният политик Роналд Рейгън. Така че е възможно Голдуотър, истинска икона за консерваторите по онова време, да е повлиял на възгледите на бъдещия президент.

Но, така или иначе е трудно да се каже от какви мотиви се е ръководил Рейгън, когато е питал Горбачов за извънземните.

 
Вижте още:
Квантов физик: Извънземните се движат със светлинатаНова теория предлага алтернативен възглед за извънземните същности, базиран на доказателства, подкре…Jun 2 2022skafeto.com

САЩ и Израел общували с галактическа федерация на извънземниСпоред бившия ръководител на израелската програма за космическа сигурност Хаим Ешед САЩ и Израел са …Dec 8 2020skafeto.com

Шефът на НАСА: Вероятно има извънземниОт няколко дни в платформата за видео споделяне набира коментари интервю на директора на Американска…Oct 26 2021skafeto.com

Тесла, Маркони и Едисън са били убедени в съществуването на извънземниВ началото на ХХ век, американското общество е изключително развълнувано от неочакваните разкрития н…Jun 27 2021skafeto.com

Разкази за корабокрушенци и извънземното момиче в Япония през 1803 г.В библиотеката Iwase Bunko в Япония се пази изключително интригуващ документ, чието заглавие се прев…Aug 21 2020skafeto.com