риба-сопол

Чували ли сте за най-странното същество на нашата планета? Ако не сте, сега вече знаете, че това е рибата-капка (Psychrolutes marcidus), наричана още риба-сопол. За мнозина тя е най-грозното създание, което е съществувало на Земята, за други е най-интересното.

За да изглежда по този начин, нещастната рибка няма ни най-малка вина, но щом има този външен вид, то най-вероятно има и причина. Защо са нарекли пихтиестото животинче с това грозно име – никой не знае. Трябва да отбележим, че преди време точно това странно създание беше избрано за най-грозно създание и най- странна риба на международна конференция на учените, предаде „Монитор” Слузестата риба може да се открие във водите около Австралия и Тасмания. Тя няма никакви мускули и заради това се носи из водата без да хаби никаква енергия.

Сигурно се досещате, че това животинче не може нито да се яде, нито да се отглежда по някакъв начин, но за сметка на това дори и без да иска, рибочето попада на куките на риболовците или в мрежите на големите риболовни кораби.

Най-странното същество е на изчезване

Сполестата рибка съжителствува заедно с други грозновати същества като раци и омари и затова става улов заедно с тях. В прецаканата съдба на рибката-сопол има още една тъжна подробност. Освен, че е грозна, тази риба е и на изчезване.

loading...