Роденото на борда българче

Роденото на борда на самолет на „Луфтханза“ българче ще получи знаменит подарък от водещата авиокомпания. Шефовете на германските авиолинии решиха, че през целия си живот Николай ще може да лети безплатно на борда на техните самолети.

„Не искаме обаче да спираме дотук. Обсъждаме в момента какво още може да направим за Николай. Искаме да е нещо наистина специално – да направим нещо за живота и бъдещето му, не само да лети безплатно. Това беше емоционален и невероятен момент, който се случва изключително рядко“, заяви представителят на „Луфтханза“ за България, Албания, Македония и Косово Александър Толвет.

Малкият Николай проплака за първи път на 26 юли. Това се случи на 12 000 метра надморска височина при полет над Северния Атлантически океан.Уникално! Българчето Николай се роди в самолет високо над Атлантическия океанБългарско бебе се роди на борда на самолет високо в небето над Атлантическия океан, съобщиха от прес…Jul 28 2017skafeto.com

Уникалният старт на живота обаче гарантира на Ники не само страхотния подарък от страна на „Луфтханза“

Той ще има уникални данни в документите си за самоличност. Вместо място на раждане няма да бъде посочен град, а географските координати, на които се е родил – 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина. Националността на Николай ще бъде българска.

Интересно е да се отбележи още и че „Луфтханза“ не допуска бременни жени в 36-а гестационна седмица. Майката на Николай обаче е била в 35-а. „Нашите екипажи са отлично подготвени за случаи като този. А и статистически на всеки полет има доктор. На този е имало трима. Много сме щастливи заради Ники. Едно уникално дете с уникален паспорт“, коментира още Толвет.

loading...