Има много причини, поради които научната общност отказва да признае съществуването на извънземни същества на Земята. Но най-често споменаваните причини са липсата на тела и физически останки. А когато се появят доказателства, те или се отхвърлят като измама, дори и да не са, или просто изчезват, преди да могат да бъдат проучени. Такъв е случаят с Родопския извънземен череп, очарователна реликва, подобна на която никога не е виждана досега, пише сайтът HiddenTruth.

Този череп е намерен в Родопите, България, от мъж от град Пловдив. Мъжът, който решава да остане анонимен, открива черепа, заровен до малък елипсовиден метален предмет.

Неговата интересна история започва след сън, в който пет хуманоидни същества, облечени в жълти метални дрехи, го насочват към място в Родопите, близо до границата между България и Гърция.

На 21 май 2001 г., той се насочва към мястото, което хуманоидите са му посочили и там открива черепа.

Откритието му поражда много вълнение и противоречия. Множество уфолози го смятат за доказателство за съществуването на извънземни и тяхното присъствие на Земята.

Историята на Родопския извънземен череп и неговото изчезване

Първоначално, човекът представя находката си пред тесен кръг от хора, които се интересуват от паранормалното, но историята с черепа не остава дълго в тайна.

Артефактът е изследван от археолога Катя Меламед от Българската академия на науките и от професор Димитър Ковачев, директор на Музея по палеонтология в Асеновград. И двамата казват, че никога досега не са виждали нещо подобно.

Черепът е с размер колкото главата на човешко бебе, но костната му структура е по-лека и по-тънка. Тежи само 250 грама. Има шест кухини, които според изследователите принадлежат на сетивните органи на извънземното.

Когато е било живо, това същество е притежавало шест очи или може би други напълно непознати органи. Няма отвор за уста на мястото, където е очаквано да се намира.

Професор Ковачев е убеден, че не е вкаменелост и не прилича на нито един череп на хоминид, известен на науката.

Той казва: „Не можахме да намерим никаква аналогия или корелация с нищо от последните 30 милиона години.“

Скептиците смятат, че черепът принадлежи на все още неидентифициран животински вид, въпреки, че характеристиките му не приличат на тези на други животни.

Има няколко интересни теории за черепа от Родопите. Известният български езотерик Кубрат Томов смята, че е принадлежал на генетично създадено от атлантите същество.

Според него, черепът представлява останките от неуспешен експеримент, извършен преди хиляди години.

Друга теория е, че това вероятно са останките на заровено извънземно, убито от войници, действащи в района по време на Втората световна война.

Мъжът, който намира черепа, казва, че са му отправени няколко щедри предложения, за да го продаде … За съжаление, черепът изведнъж изчезва, преди учените да имат възможност да извършат ДНК анализ и въглеродно датиране. Какво се е случило с него, остава мистерия …

Който и да е собственикът днес, очевидно не иска да сподели притежанието си с останалата част от човечеството, въпреки, че това може да е сериозно доказателство за съществуването на извънземни.


loading...