среща
© 5688709 / Pixabay

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Столицата на България е място, което може да предложи купища дейности за една  вечер навън с приятна за вас компания. Предложенията са едновременно нетрадиционни, но в същото време и много забавни. Най-големият български град предлага редица вълнуващи неща, които да направите, за да избягате от сивото си ежедневие. Тук сме ви подбрали най-необичайните идеи за романтична среща в София.

Какво, къде и как: представяме ви една „вкусна“ обиколка на София

Изгубете се в катакомбите на църквата Св. София

среща
Министерство на културата на Република България

Добавете малко приключение в стил Индиана Джоунс към романтичната си вечер навън и се впуснете в мистериите на катакомбите, които се намират под църквата „Света София“ (след създаването на която е кръстена и столицата на България). Музеят на няколко нива включва оригинални саркофаги, мултимедийни експонати, разказващи историята на мястото и вълнуващи тунели.

Избягайте заедно от стая на загадките

среща
www.tripadvisor.ru

Отделете част от деня си за това необикновено предизвикателство. Много от ескейп стаите в София са наистина невероятни, с отлични декори, история, загадки и обслужване от персонала, който често е част от цялото изживяване и има роля в играта и историята на съответната стая.

Пийте вино и създавайте изкуство

среща
BBC

Има множество бутикови ателиета или арт-барове в София, които организират вечери, посветени на различна тематика – живопис, натюрморт, графика, пейзажи, потрети и др. Ако искате да се почувствате като истински художници, поне за момент и да се насладите на чаша хубаво вино с любима за вас компания, със сигурност това е мястото за вас.

Романтиката е в кръвта им! Вижте кои са трите зодии, които са заклети романтициВсеки човек разбира понятието любов различно и съответно изразява това чувство по определен начин. Н…May 15 2017skafeto.com

Отидете на кино под звездите

среща
Greece Is

Възползвайте се от летния сезон, в който почти всяка вечер може да отидете на лятно кино. Среща под звездите със страхотни романтични прожекции. Каква по-голяма класика от тази комбинация?

Отидете на скално катерене … на закрито

Walltopia Adventure

Центърът за катерене Walltopia е най-новият и най-голям изпълнен с адреналин закрит център за катерене в България, където можете да изпробвате или да подобрите уменията си за катерене заедно. На разположение са инструктори и ще се срещнете с много други катерачи тук.

Кънки с остър връх

среща
pinterest.com

Това е един много любим филм, който си е класика в жанра, но ние имаме друго предвид. Предлагаме ви да посетите ледената пързалка на замръзналото езеро Ариана в Борисовата градина. Това е страхотна идея за романтична среща, разбира се през зимата в късните часове на денонощието.

За жените, които се страхуват да направят първата крачкаОт толкова дълго време се е наложило мисленето сред обществото, че жените са пасивни и винаги мъжете…Jul 17 2019skafeto.com

Отдайте се на магията на джаза

programata.bg

Не всички идеи за срещи трябва да ви излизат твърде скъпо. Ето това предложение например е напълно безплатно.  Присъединете се към ежегодния летен фестивал A to JazZ Festival, който се провежда в Южния парк на София, на който ще имате възможност да слушате световно известни и местни джаз изпълнители, докато пиете коктейли по залез слънце.

Детски лудории

Отдайте се на игри и състезания в множеството клубове за такива настолни игри като шах, Не се сърди човече, табла и др. Няма нищо по-добро от малко състезание, за да разберете кой има по-състезателен дух от двамата. София е дом на няколко добре заредени клуба за такъв тип игри, където можете да предизвикате се предизвикате взаимно. Let’s play!

Вечеряйте на върха на София

theview.bg

Разбира се, няма как да минем без класиката за среща – романтична вечеря. Но тук отново сме я разчупили през погледа на нестандартното и ви предлагате да изберете някой от столичните ресторанти, които се намират на високо и предоставят гледка към цяла София. Бъдете сигурни, че това, което ще видите наистина си заслужава!

Поход за нощен изглед към града

photo-forum.net

Копитото е район в планината Витоша с невероятна гледка към града. Лесно е да се разпознае от телевизионната кула, построена там. Мястото е популярно сред любителите, които идват с кола през нощта, за да наблюдават градските светлини.

Интересни и необичайни места, където да отседнем в БългарияПоследните няколко години стана наистина много популярно да се посещават европейски дестинации извес…Jul 15 2019skafeto.com