Най-старият календар в света е от 8000-та година пр. н.е. Племена, обитавали земите на днешна Шотландия създали календар, който отразявал фазите на Луната и проследявал лунните месеци през годината. Той разчитал и на зимното слънцестоене като коригираща величина при смяната на сезоните.

Впоследствие всяка цивилизация си създала свой календар, отчитащ лунните фази. В I век пр. н. е. римската империя натрапила на завладените народи Юлианския календар, използван през следващите 1600 години в повечето европейски страни. В него времето между две последователни пролетни равноденствия е 365,25 дни. Дробната част се компенсира, като една на всеки четири години има с един ден повече (високосна година).

Папа Григорий XIII обаче искал Великден винаги да съвпада с деня на пролетното равноденствие, да се премахне десетдневната грешка (по юлианския календар всяка година не достигали 11 минути и 14 секунди), и да се променят правилата за високосната година. Затова, през 1582 г., бил въведен Григорианския календар. В него годините кратни на 100 не са високосни (с изключение на годините, кратни на 400). На всеки четири века се пропускат три високосни години, а средната продължителност на годината е 365,2425 дни. Той се използва и днес.Конспирация или… Фармацевтичните злосторници на света носят една и съща фамилия, не е трудно да се сети човек коя точно е тяОт столетие голяма част от политическия пейзаж в САЩ е моделиран според интересите на една малка гру…Apr 6 2018skafeto.com

Немският историк Хериберт Илиг (Heribert Illig) изследвал проблема с фалшифицираните документи от Средновековието. Според него римският император Ото II, папа Силвестър II и византийският император Константин VII са отговорни за преместването на европейския календар с 300 години.

Илиг открива някои странни факти и в историята. Ннпример Константинопол е основан през 558 г., а построяването му приключило през 908 г. Дали наистина е строен 350 години, или цифрата се дължи на добавените няколко столетия? Защо построените през 800 г. пр.н.е. архитектурни съоръжения с нищо не се отличават от сградите, строени 200 години „по-късно“? Защо липсва документация за растежа на исляма в Персия и Европа през този период? Защо няма сведения за действията на еврейския народ в този период? Защо той липсва при много цивилизации?

Няма много археологически доказателства за съществуването на този период, нито сериозен напредък. В Китай, обаче, от 618-та до 907-ма година е управлявала династия Тан, за което съществуват писмени доказателства. Възможно ли е тези трима влиятелни лидери наистина да са добавили 300 години в човешката история? Въпросът остава открит.Конспирация на златото. Откъде идва ценният метал на Земята и защо Фамилиите от Елита разчитат на негоГеолози от университета в Гранада установиха откъде е дошъл един от най-ценните метали – златото, пи…Apr 5 2018skafeto.com


loading...