Наръчник за успешна седмица

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Някои дни се чувстваме изцяло мотивирани да работим, да създаваме нови неща, да ядем супер здравословна храна и се чувстваме енергични дори и без следобедното кафе. Но има и дни, в които буквално броим минутите до края на работния ден, игнорирайки дългия списък със задачи, за обяд си взимаме нещо вредно за хапване като бургер или пица и си мислим колко много имаме нужда от кафе след обедната почивка. Много от нас наричат тези лоши дни „ежедневие“. Независимо от това какво искате и каква е вашата цел, вие имате пълния капацитет от възможности да постигнете всичко, към което се стремите! Днес сме ви приготвили наръчник с малки трикове, които да правите всеки ден и ви гарантираме, че спазването им ще ви накарат да се чувствате продуктивни, за да имате една успешна седмица.

Представете си животът ви да изглежда изцяло като онези хубави енергични дни. Това е напълно възможно и зависи само от нас. Всичко е до вътрешна нагласа и поглед върху детайлите, които ни карат да се чувстваме по-добре. Щастието е в малките неща! Много малко хора в днешни дни осъзнават, че не е нужно да имаш всичко за да си щастлив. Понякога за да зарадваш някого или някой да зарадва теб е нужно дори един малък жест или подарък с който да покажеш, че мислиш за този човек, че той значи нещо и би могъл да разчита на теб когато изпадне в беда или има нужда.

Молитвата на Антоан дьо Сент-Екзюпери за най-тежките периоди в живота ни: Вярата, че нещата ще се оправятТези дни отбелязахме поредната годишнина от смъртта на френския писател и авиатор Антоан дьо Сент-Ек…Aug 1 2018skafeto.com

Оправете леглото си

седмица
LC Living

Да, това е малка стъпка, но резултатът, който ще постигнете е наистина забележим. Това е дисциплина и организация, на която всеки трябва да се опира, ако иска да бъде успешна личност. Завършването на една малка задача на сутринта ще ви накара да се амбицирате, задавайки тона на останалата част от текущата седмица.

Намерете своята мантра

седмица
it.freepik.com

Думата мантра е санскритска дума, състояща се от корена man– „manas – съзнание“ и наставката –tra, означаваща „инструмент, средство“. Ето защо буквално „мантра“ означава „инструмент на съзнанието“. Мантрите са предназначение за освобождаване на ума от илюзията и материалната обвързаност.

Метод за емоционално неутрализиране – 5 стъпки за справяне с уморатаПоражда ли се чувство на стрес по време и след поредния натоварен работен ден? Преди време аз се пре…Jun 9 2019skafeto.com

Независимо дали искате да замените негативните мисли с положителни, или имате нужда от препратка към фраза, която осигурява емоционално повдигане, когато работният ден е зает или децата ви се качват на главата, намерете своята мантра и си я повтаряйте всеки път, когато изпаднете в нужда. Събудете се всяка сутрин със своята мантра, вместо с негативните мисли за това колко много неща имате да направите до края на деня.

Наблягайте на свежите храни

седмица
Riverview Health

Дори и да сте от типа хора, които подбират много храната си, имайте предвид, че приемането на зеленчуци всеки ден ще ви гарантира усещане за свежест и по-добро здраве. Всички знаем детската песничка „Зеленчуци, който не яде“ и сме наясно колко полезни свойства и високо количество на витамини се съдържа във всеки зеленчук. Приготвяйте си нещо здравословно за закуска или обяд, сложете го в кутия и го вземе с вас на работа, за да си гарантирате приема на зеленчуци за деня.

Сезонни плодове и зеленчуци, които ще дадат свежест на лятотоЛято, слънце, море, ваканция, почивка, приятни емоции и множество щастливи мигове, споделени с прият…Jul 16 2019skafeto.com

Направете си график за малки тренировки

седмица
zalando.co.uk

Планираме срещи в календарите си, така че защо да не планираме и тренировките си за тази седмица? В зависимост от това какво ви предстои следващата седмица, запазете си часове за различни групови занимания като йога, пилатес, спининг, кросфит, бокс или пък народни танци. Ако не сте пробвали досега опитайте, защото те имат много положително влияние върху нагласата ни след края на работния ден.  Ако предпочитате да тренирате сами в домашни условия, навън или във фитнеса, все пак го поставете в календара си и го почетете като всяка друга среща. Планирането на физическата активност гарантира, че ще имате време да тренирате и ще се държите отговорно.

Ключът към успеха е добра организация
Умният човек изживява своя живот, правейки от хаоса порядък!

 

Задайте си конкретни цели за следващата седмица

седмица
CreativeLive

Фиксирането на целите предварително ще ви направи по-продуктивни през следващата седмица. Помислете какво искате или трябва да направите през следващите няколко дни, включително съставяне на списък с задължителни неща, които трябва да се свършат като час за преглед при лекаря, фризьор и др. В целите си включете неща, които искате да направите, но отлагате постоянно като медитиране всяка сутрин, четене на отдавна интригуваща ви книга или представяне на нов проект на шефа ви.

Защо писането на ръка е полезно?Чували ли сте, че има изкуство, което се занимава специално с краснописа и се нарича калиграфия. Пре…Jul 11 2019skafeto.com

Отдайте се на грижа за себе си

седмица
Study Breaks Magazine

Прекарайте известно време да се грижите за себе си, каквото и да означава това за вас. Дали да си сложите маска за лице, да играете с домашния любимец или да отидете на поход, отделете малко време да правите нещо, което възпламенява вашата енергия, вместо да я източва. Слушайте музиката, която обичате, приготвяйте храна, която ви харесва, или се обадете на най-добрия си приятел, за да си спомните за забавни спомени.

Изхвърлете ненужните неща

The Spruce

Не позволявайте да се заринете с ненужни вещи. Разчиствайте шкафовете си периодично и това ще ви накара да се чувствате по-добре! Това е неделима част от организационния процес, към който се стреми всеки успял човек.

7 трика за почистване и домът ни винаги ще е готов за гости

Отделете 30 минути за разчистване на електронната си поща

Не е трудно

Изтрийте всички ненужни имейли, които извират от пощата ви. Това ще ви накара да се чувствате по-завършени и по-малко натоварени, когато започнете работа на следващия ден.

..а след това се откъснете за кратко от телефона и компютъра си

Наръчник за успешна седмица
Collaboratev

Всеки трябва да си прави почивка от технологиите! Дигиталната детоксикация е от решаващо значение не само за физическото ви здраве (удълженото време на екрана може да повлияе на съня, теглото и общото здравословно състояние), но е от решаващо значение за здравия разум. Прозорец от време без социалните мрежи ви дава усещане за спокойствие и тишина, което никога няма да имаме с телефона в ръка.

Съвременни български автори достойни наследници на Вазовото поколениеКласическата българска литература започва от Вазовото поколение и се изучава от малки и големи в учи…Jul 1 2019skafeto.com

Направете си разкрасителна процедура в домашни условия

седмица
Reader’s Digest

Може да направите много възстановяващи и подхранващи терапии за кожата и косата си с хранителни продукти от хладилника. Това не само, че лечението ще накара кожата ви да сияе или косата да изглежда по-жива, а ще се чувствате удовлетворени, че сте направили нещо сами. Създавайки свой собствен продукт, разбирате какво точно работи в полза на тялото ви, вместо да вярвате на формули в шишенца и бурканчета.

Маска с малко кисело мляко, примесено с белтъка от 2 яйца, ще възроди трайно кожата на вашето лице!Този материал е за вас и само за вас уважаеми читателки! Касае красотата и свежестта на вашата кожа,…Jul 6 2017skafeto.com

Направете си собственоръчно отчет на банковата сметка

Наръчник за успешна седмица
J. Kelly & Associates

Бъдете в течение по всяко едно време какво се случва с банковото ви състояние. Проследете за какво отделяте най-много пари, какви покупки извършвате най-често и т.н. Следенето не само на общото си финансово състояние, но и къде всъщност ще отидат парите ви, ще ви помогне да вземате по-адекватни решения всяка седмица.

Приемайте витамини и стимулиращи хранителни добавки

freepik

Тук не става въпрос за никакви химии! Хранителните добавки стимулират различни части на нашия организъм и работят активно върху запазване на здравословното ни състояние. Защо да не добавите някои допълнителни добавки, които са подкрепени от добри изследвания или препоръчани от Вашия лекар или здравен треньор? Но обикновените рутинни добавки могат да означават и допълнително време, прекарано в запомняне на хапчетата, които сте взели и преливане през шкафове, за да намерите нужната опаковка. Направете го лесно чрез сортиране на витамините по дни от седмицата за следващите 7 дни в малки кутийки за хапчета, така че няма да се налага да се замисляте два пъти, дори и в най-натоварените дни.

Сложете нещо в планера си, за което бихте се развълнували 

Наръчник за успешна седмица
nashidetki.pro

Въпреки че е важно да попълните графика си със задачи като бизнес срещи и необходимо е също така да планирате неща, които наистина обичате и сте щастливи да правите, за да оползотворят труда, който сте положили през изминалата седмица. Ясно е, че ако сте си взели билет за театрална постановка, която се изпълнява два пъти годишно, няма да забравите часа и датата, но поставянето на такъв вид дейност в календара ще ви зареди доста положително. Това ще направи обикновените моменти от вашия делник да изглеждат много по-вълнуващи.

Интересни и необичайни места, където да отседнем в БългарияПоследните няколко години стана наистина много популярно да се посещават европейски дестинации извес…Jul 15 2019skafeto.com