селфи

Много хора в днешно време си правят снимки със и без повод. Така наречените селфи снимки обикновено доскучават, затова прибягваме до използването на различни филтри, които се фокусират върху лицата на снимката, за да ги променят и да ги направят по-хубави, забавни или страшни. Но какво се случва, когато си направим селфи сами, а се появят две лица на снимката?
Красиво момиче си направи селфи и се втрещи от резултата (Снимка)

В съвременния свят едва ли има човек, който да не знае какво точно представлява селфито. Обикновени блогъри, актьори, спортисти и дори политици ежедневно качват какви ли не снимки в социалните мрежи, направени именно с предната камера на телефона си, пишат от jenata.blitz.bg. Повечето от тези кадри са нежни има и такива, които ни карат да се замислим, а понякога и да завидим на човека,застанал пред обектива. Няма как да не кажем, че има и снимки, които наистина плашат.

Селфи на младо и много красиво момиче в Чехия обаче шокира социалните мрежи. Жителката на Прага реши да си направи снимка чрез специално мобилно приложение, което автоматично слага филтър на кадъра. Изведнъж обаче нещо се обърка, вижте сами. Обърнете внимание на долната част на снимката. Какво е това? Неизправност при процеса на филтриране или има някакво извънземно същество на кадъра? Какво мислите вие?

Селфито е автопортретна снимка, правена най-често с цифров фотоапарат или мобилен телефон. Такива снимки са тясно свързани със социалните мрежи, като на тях може да бъде само снимащият (се) или той заедно с придружаваща го група хора, които също да хване в кадър. Нерядко се срещат и снимки, направени срещу огледална повърхност. Първата документирана „селфи“ снимка е направена от химика и металург Робърт Корнелиус през 1839 година, която се счита и за най-ранния запазен американски портрет. Княгиня Анастасия Николаевна пък е сред първите тийнейджърки, направили „селфи“.Лична история: Как се възстанових след разводаЧесто хората имат трудности да преживеят периода, непосредствено след развода. Факт е, че това е еди…Oct 31 2019skafeto.com

loading...