Стара Волга стои паркирана на едно и също място вече 40 години, обявиха живеещите на ул. „Васил Априлов“ 100 в Пловдив.Легендарната „Волга“ със световен рекорд! Вижте какво направиха тези руснаци (ВИДЕО)Легендата на съветското автомобилостроене „Волга“ отново е на мода! Популярният автомобил  влезе в н…Oct 6 2016skafeto.com

Местата за паркиране в града не достигат, а на този терен колата стои още от 70-те години на миналия век, недоволстват съседите. Собственикът я карал рядко и винаги паркирал на едно и също място. То било обозначено за инвалиди, след като общината направила нов паркинг пред блока, съобщава marica.bg.

„След като реконструираха паркинга, бяха обособени две паркоместа за хора с увреждания, едното от които беше заето от Димо Везиров. Той продължи да спира автомобила си там, без да има разрешение. След няколко месеца почина, а жена му се премести да живее другаде. Синът му Недялко обаче реши, че няма проблем колата да продължи да си стои там“, обяснява Николай Здравков.
Семейство с Волга върти шашма от 40 г., създава проблеми на цял блок (СНИМКА)

След като извикали КАТ, органите на реда го принудили да я премести. „Махна я за 3 месеца, ала след като изкара инвалиден талон, най-вероятно на името на майка си, пак я върна. И от тогава досега не е мърдана. Аз майката не съм я виждала никога да кара колата. А и дори и адресната регистрация да е тук, тя не живее в блока“, казва Здравков.

По думите му това създавало проблем не само на живеещите в кооперацията, но и на хора с увреждания, които трябва да стигнат до офисите и магазините под блока.
Така колата продължава да заема все по-недостигащите места за паркиране за инвалиди. Законово обаче не могат да я помръднат.

loading...