сериала „Властелинът на пръстените“

Кастинг агентите на сериала „Властелинът на пръстените“ търсят хора с по-малко зъби от обичайното, бръчки, повече косми по тялото, за да играят орки и талъсъми.

Да, ако не сте точно холивудска икона, имате шанс да пробиете на екрана и то в една от най-високобюджетните продукции на всички времена.

Хората, които стоят зад телевизионната адаптация на фентъзи историята на Дж.Р.Р. Толкин търсят по-различна визия за пресъздаването на историята.

Кастинг агентите, които работят в Оукланд, Нова Зеландия търсят участници да изиграят гротескните чудовища в продукцията на Amazon, за която снимките започват през следващата година.

Една от компаниите, които искат да наемат актьорите, тактично са споменали, че търсят хора с „прекрасни носове“ и „характерни лица“.

Друга пък директно е обявила, че ѝ трябват сбръчкани лица и „космати хора от всички възрасти и етноси“.

„КОСА, КОСА, КОСА – ако имате естествено червена коса, бяла коса или много, много лунички“, добавят още от агенцията.

Тъй като Нова Зеландия не е най-населената страна в света, явно е, че от продукцията е трябвало да прибегнат до обикновените членове на обществеността, за да си осигурят персонажи.

Хонорарът е 148 паунда за днес, което не е никак малко.

Идеята на кампанията е, че ако изначално хората изглеждат така, ще има по-малко разходи за грим и протезиране. Въпреки това продукцията има забележителен бюджет. Амазон са дали 190 милиона паунда само за правата на „Властелинът на пръстените“ след филмите на Питър Джаксън.

Подробностите за актьорския състав и сюжета се пазят в строга тайна. Очевидно ще е базиран на книгата на Толкин, но как точно, можем само да предполагаме. Каквото може да правим е да тръпнем от неочакване за сериала „Властелинът на пръстените“!

Още от Любопитно


loading...